Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Заборона Моспатріархату: ретельність чи зволікання? У ВРУ пояснили що відбувається

    Затримка із ухваленням закону про заборону Моспатріархату у другому читанні пов’язана з тим, що робота над документом вимагає особливої ретельності.

    Про це заявив глава парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політик, народний депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв, передає Главком.

    За його словами, якщо під час другого читання нашпигувати майбутній закон суперечливими нормами, то в результаті Єврокомісія може змусити вже прийнятий закон взагалі скасувати.

    Адже перевірка законодавства Єврокомісією є обов’язковою в процесі входження країни-кандидата до ЄС, зауважив нардеп

    Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект №8371 про заборону релігійних організацій, пов’язаних із РФ.

    Як повідомлялося, перед другим читанням тривають палкі дискусії навколо розробки механізму заборони Московської Церкви. Депутати пропонують посилити фінальну версію законопроекту: запровадити набагато швидшу процедуру заборони або ж спрощення переходу від УПЦ (МП) до ПЦУ. Але всі ці розбіжності ще мають пройти сито обговорень.

    Перед ймовірною забороною УПЦ (МП) проведе хресний хід за “перемогу та справедливий мир”. Раніше у Запорізькій єпархії УПЦ (МП) заявили, що не хотіли проводити ходу на “підтримку братських народів”.

    Найсвіжіше

    Популярне