Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Роберт Амстердам зустрівся з нардепом Артемом Дмитруком

    Народний депутат Артем Дмитрук, відомий своїм лобіюванням інтересів Української Православної Церкви (Московського патріархату), зустрівся з адвокатом Робертом Амстердамом, який також представляє УПЦ (МП).

    Про зустріч Дмитрук повідомив у своєму Telegram-каналі. Він зазначив, що під час зустрічі обговорювалися різні правові питання, а також “випадки їх системного порушення”.

    “Позиція американського суспільства залишається незмінною: права громадян, вибір релігії, мови спілкування та свободи слова є фундаментальними цінностями для всієї демократичної спільноти”, – написав Дмитрук.

    Він додав, що американські політики хочуть бачити в Україні дотримання основних цінностей цивілізаційного світу.

    “Приємно говорити з людьми, які тебе розуміють і готові підставити плече”, – зазначив депутат.

    Підкреслимо, що Артем Дмитрук – один із найактивніших захисників УПЦ (МП) у Верховній Раді. Саме він вніс 121 тисячу застави за соратника Павла (Лебідя), якого підозрюють у колабораціонізмі.

    Важливо пам’ятати, що УПЦ (МП) досі має тісні зв’язки з Російською Православною Церквою, яка використовується Росією для просування своїх геополітичних інтересів і загарбницьких планів. Тому Україна прагне заборонити не віросповідання, а деструктивний вплив Москви на певні Церкви. Важливо бути обережними щодо заяв УПЦ (МП) та її лобістів, які кричать про “заборону віри в Бога” і “переслідування вірян”. За цими заявами ховається прикриття російського впливу на маси в Україні.

    Нагадаємо, цими днями адвокат УПЦ (МП) Амстердам звинувачував Україну в «переслідувані» кліриків-колаборантів із УПЦ (МП). Зокрема, натякав на митрополита Феодосія (Снігірьова), якого підозрюють роботі на ворога. Також лобіст УПЦ (МП) заплутався у власних словах: спочатку визнав зв’язок з РПЦ, а потім заперечив.

    Найсвіжіше

    Популярне