Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Відбувся допит потерпілих по справі митрополита УПЦ (МП) в Черкасах Феодосія (Снігірьова)

    У Соснівському районному суді міста Черкаси 21 серпня відбулося судове засідання по справі УПЦ (МП) в Черкасах Феодосія (Снігірьова), якого підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та виправдовуванні та запереченні збройної агресії росії проти України, глорифікації її учасників.

    Про це інформує «ВиЧЕрпно» з сесійної зали.

    На початку засідання адвокат підозрюваного попросив надати слово підозрюваному митрополиту Феодосію, на що суд погодився. Відтак у промові Феодосій наголосив, що обвинувачення проти нього є сфабрикованими й він їх не визнає.

    “Сьогодні мені, митрополиту Канівському та Черкаському, треба стояти й відповідати на сфабриковані обвинувачення. Цей суд відбувається в межах гонінь за УПЦ МП. Вони здійснюють гоніння церкви в моєму образі. Обвинувачення є штучні. Повсюди йде цькування нашої церкви, рейдерськи захоплюють і віддають ПЦУ. Адже самі свідки є представниками ПЦУ”, – сказав єрарх УПЦ (МП)1.

    Опісля промови суд допитав потерпілих по справі. Відтак потерпілий Назарій Засанський розповів, що кілька місяців тому він переглядав тематичні сайти, повʼязані з релігією, адже сам є кліриком Черкаської єпархії ПЦУ, він знайшов кілька відео, де митрополит Феодосій висловлював свої думки про ПЦУ, зокрема, казав, що її існування є розколом церков.

    “Він називав канонічну церкву України політичною структурою, заперечував її існування, а також казав, що головне в ПЦУ не віра, а політична ідея”, – сказав потерпілий, — у другому відео він сказав, що ПЦУ є структура нечисленною та маргінальною, що це ніяка не Христова церква. Це відео побачило багато людей, що сіє розбрат в нашій країні”.

    Нагадаємо, Снігірьов розкритикував ініціаторів звернення до Онуфрія про відділення від Моспатріархату. Також митрополит Феодосій хоче назад в країну, де неважливо, якою мовою ти розмовляєш. Він також застерігав від „самовільного проголошення автокефалії“.

    Найсвіжіше

    Популярне