Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Нардеп Дмитрук вніс 121 тисячу застави за соратника Павла (Лебідя)

    Нардеп Артем Дмитрук, який є давнім прибічником УПЦ (що в єдності з МП), вніс грошову заставу за ченця Києво-Печерської лаври архідиякона Павла (Музичука).

    Про це повідомив сам Дмитрук у соцмережі.

    Раніше, 13 лютого, Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід для  монаха УПЦ (МП) , якого звинувачують в організації провокацій у лаврі.

    Суд вирішив, що  Музичук може внести заставу у 121 тисячу гривень та носити електронний браслет.

    До цього в Офісі генерального прокурора повідомили, що послушнику Києво-Печерської лаври повідомлено про підозру у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників за ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

    Слідство встановило, що підозрюваний під час листування в одному з месенджерів неодноразово робив заяви, які виправдовували чи заперечували російські дії. Відповідні висновки підтвердила судово-лінгвістична експертиза.

    Нагадаємо, раніше Дмитрук заявив, що церковні конфлікти нібито зараз «невигідні» Україні, тому що триває війна, а сварки «розхитують» положення всередині країни. Тому нардеп пропонує залишити Московську церкву, адже вона є найбільшою в Україні.

    Також нардеп вважає «неправильним», що українське суспільство звільняється від наративів Московської церкви, а парафії Московського патріархату переходять до Православної церкви України. За його словами, релігійна деокупація не потрібна українцям, бо «владі не вигідно, щоби відбирали храми, палили храми, билися біля Лаври».

    Найсвіжіше

    Популярне