Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Лобіст УПЦ (МП) і колега Такера Карлсона прибув до Києва

    У вівторок, 20 лютого, до Києва прибув Роберт Амстердам – лобіст Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом), адвокат Вадима Новинського. Українські клієнти Амстердама тримають його візит у цілковитій таємниці, але «Духовному Фронту України» таки вдалося дізнатися деякі деталі.

    За даними джерел «Духовного Фронту України» у Державній прикордонній службі, Амстердам перетнув українсько-польський кордон близько п’ятої ранку 20 лютого і потягом прибув до Києва. Майже одразу з залізничного вокзалу Амстердама повезли на зустріч з очільником УПЦ (МП) митрополитом Онуфрієм (Березовським) до резиденції у Феофанії. Можна не сумніватися, що говорили вони про «гонєнія» – Онуфрій передав Амстердаму матеріали, зібрані у наказовому порядку по єпархіях УПЦ (МП). Цілком очікувано, що Амстердам та УПЦ (МП) у найближчому майбутньому використають цю інформацію для провокативної медійної кампанії.

    У першій половині дня середи, 21 лютого, мала відбутися зустріч Амстердама з «українськими медійниками». Як нам стало відомо, на цю зустріч запрошували лише «придворні» медіа, певно, щоб інші не ставили адвокату і лобісту незручних запитань. Також запланована зустріч Амстердама з низкою народних депутатів України, зокрема Артемом Дмитруком, який виступає проти ухвалення закону про заборону релігійних організацій, пов’язаних з державою-агресоркою, та вносить застави за кліриків УПЦ (МП), які перебувають під слідством. На зустрічі із народними депутатами Амстердам планує презентувати якийсь «юридичний аналіз» проєкту закону про заборону релігійних організацій, пов’язаних з державою-агресоркою, щоб домогтися відкладення розгляду цього документу Верховною Радою .

    Візит Амстердама до Києва триватиме, щонайменше, до п’ятниці, 23 лютого. Є надія, що він знайде час поспілкуватися з справжніми українськими журналістами та відповісти не лише на заздалегідь підготовлені питання.

    Лобіст чи пропагандист?

    Минулої осені надзвичайно маніпулятивне інтерв’ю Роберта Амстердама Такеру Карлсону , де вони брехали про «переслідування християн», «заборону церков» і те, що «священиків кидають за ґрати».

    За «дивним» збігом обставин через кілька днів після візиту Такера Карлсона до Москви стало відомо, що Роберт Амстердам їде до Києва, «щоб застерегти представників уряду і парламенту (України) від помилок і не дати їм шансу» організувати друге читання законопроєкту № 8371 про заборону релігійних організацій, пов’язаних з державою-агресоркою.

    Нещодавно Амстердам в інтерв’ю Олександру Шелесту висловив чергові неправдиві заяви. Він засудив дії української влади і обурений «побиттям» священників.

    Скандальне інтерв’ю Карлсона-Амстердама, їхні візити до Москви і Києва можна розглядати як частину російської кампанії з дискредитації України, так і втручання у вибори в США – цього року там відбудуться президентські вибори. Мовляв, «чинна американська влада підтримує державу, що займається гонінням християн». І таких антиукраїнських закидів і, відповідно, проти правлячої Демократичної партії на чолі з Джо Байденом, ставатиме все більше.

    В інші, мирні часи, це можна було б розглядати як американські внутрішньополітичні розборки. Але зараз, в умовах повномасштабної російської агресії, це є втручанням у вибори у США. Що для Кремля не є чимось новим. 20 жовтня у США оприлюднили висновки американської розвідки про попередні втручання Росії в американські вибори: «Москва використовує шпигунів, соціальні мережі та російські державні ЗМІ для підриву віри населення в чесність демократичних виборів у всьому світі».

    Найсвіжіше

    Популярне