Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Лобіст УПЦ (МП) Амстердам заявив, що в Україні нібито «бють» священників

    Лобіст УПЦ (МП) найнятий Вадимом Новінським – Роберт Амстердам в інтерв’ю ютуб-каналу Олександра Шелеста висловив чергові неправдиві заяви. Він засудив дії української влади і обурений “побиттям” священників.

    «Законопроєкт проти УПЦ – безпрецедентний приклад з часів Нюрнберзького процесу. Він дискримінаційний і містить положення, які можуть бути інтерпретовані двояко. Крім того, шокує, що країна, яка шукає допомоги західних країн, готова накласти санкції на сотні тисяч вірян. Викликає шок той факт, що ми бачимо навіть атаки на священників», – сказав Амстердам.

    Заяви Амстердама є необ’єктивними та не відповідають дійсності. Він намагається представити УПЦ (МП) як жертву релігійних переслідувань, ігноруючи той факт, що ця організація досі є частиною російської православної церкви, яка є одним з головних інструментів пропаганди та дезінформації Кремля. Крім цього РПЦ всеціло підтримує агресію рф, яка продовжується.

    Звичайно що підтримувати насилля неправильно, але і робити маніпуляційні заяви з малозрозумілих інцидентів – теж.

    Амстердам через кошти Новінського, не може, зрозуміти, що УПЦ (МП) не є жертвою, а навпаки, є частиною російської пропагандистської машини. Українська влада має право вживати заходів для захисту своєї національної безпеки та протидії російському впливу всіма законними методами. Кожен хто підтримує російську агресію, має нести відповідальність. Тому, якщо УПЦ (МП) і страждає, то тільки через проросійську позицію.

    Якщо Амстердам під атаками на священників має на увазі синці під очима у митрополита Лонгіна (Жара), то мусимо заперечити, адже невідомо хто і з якою метою це зробив. Взагалі чи є якесь кримінальне розслідування і поки невідомо хто саме і чому побив єрарха УПЦ (МП) на Буковині. А беручи до уваги конфлікт в Задубрівці й самозаймання хатинки Жара через порушення правил монтажу, можна припустити, що синякам Лонгіна (Жара) хочуть надати релігійного забарвлення, навіть до завершення всіх необхідних правових і юридичних процедур, як це вже було в попередніх висновках.

    Складається враження, що Амстердам не апелює фактами, а слухами і робить брудну роботу пропагандиста, маніпулюючи інцидентами в яких не розібрались навіть правоохоронні органи, не те що заморські лобісти УПЦ (МП). Він робить це навмисне, адже як адвокат, Амстердам знає всі ці тонкощі розгляду кримінальних правопорушень.

    Телеведучий Такер Карлсон, який брав інтерв’ю в Роберта Амстердама, взяв інтерв’ю в російського президента владіміра путіна. Клінтон назвала Такера «корисним ідіотом».

    Нагадаємо, раніше митрополит УПЦ (МП) Лонгін заявив, що на нього напали, побили і він”дістав по заслугам”.

     

    Найсвіжіше

    Популярне