Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ (МП) заявив, що на нього напали, побили і він “дістав по заслугам”

    6 лютого 2024 року підозрюваний у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі митрополит УПЦ (МП) в Банченах Лонгін (Жар) неоднозначно заявив, що на нього було скоєно напад 22 січня близько 3 години ночі.

    “Я упав після удару”, – сказав він, заявивши, що до нього нібито прийшли у 3 ночі 22 січня.

    «Усі кажуть, що я нібито лежу в лікарні, що мені стало погано від пігулок, запаморочилась голова, двічі впав, вдарився. Не вірте, браття та сестри. […] Якщо ви нічого не знаєте, краще мовчіть і моліться, брати і сестри. Я вас усіх обіймаю, люблю», – додав Жар.

    Під час проповіді митрополит УПЦ (МП) використовував суржик із суміші російської і української мов. Він запевнив вірян, що получив по заслугах. Водночас за його словами мова не має значення у Церкві.

    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що версії з синцями на обличчі Логіна різняться. За словами ярої прихильниці УПЦ (МП) Вікторії Кохановської, митрополит Лонгін сам упав, через те що приймав сильні медикаменти, які призводять до втрати рівноваги і навіть свідомості.

    З усім тим УПЦ (МП) всіма силами намагається довести всьому світу, що на неї здійснюється фізичне гоніння. Попри те, що російські пропагандисти виправдовують так звану “СВО” тим, що рятують УПЦ (МП) від “гонінь”, в самій “Українській Церкві” продовжують штовхати тему переслідувань і транслювати її закордон. При чому Лонгін навіть вже говорив, що “гоніння” чинять не звичайні люди, а держава Україна.

    Темою гонінь УПЦ (МП) вже намагається вплинути на Україну через США. Зокрема таку думку висловив богослов Кирило Говорун, який взяв до уваги інтерв’ю з Такером Карлсоном і Бобом Амстердамом – якому заплатили гроші за лобіювання УПЦ (МП). Карлсон навіть прибув до росії нещодавно і хотів взяти інтерв’ю в путіна.

    Нагадаємо, раніше вже були подібні провокації. В Лонгіна згоріла оселя. Причиною став не підпал, як писали джерела УПЦ (МП), а порушення монтажу. Також Лонгін дякував румунській депутатці, проти якої в Україні введено санкції.

    Найсвіжіше

    Популярне