Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Не підпал, а порушення монтажу стало причиною займання житла митрополита Лонгіна (Жара)

    Пожежа у будинку на території у селі Банчени, яка сталася 2 січня, не є підпалом, а сталась через порушення правил монтажу.

    Про це у коментарі molbuk.ua повідомила начальниця відділу комунікацій Нацполіції Чернівецької області Кароліна Маришева.

    “Відповідно до наданого акту про пожежу, ймовірною причиною загорання будинку у селі Банчени є недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів. Версія про підпал не підтверджується”, – зазначили у поліції.

    Нагадаємо, 2 січня у селі Банчени Острицької територіальної громади Чернівецького району горів житловий будинок. Місцеві мешканці розповіли, що згорів будинок, де жив митрополит УПЦ МП Лонгін (Жар).

    Після початку російсько-української війни Лонгин закликав саботувати мобілізацію, а винними у кровопролитті називав США та Захід. У 2019 році Жар заявив, що не благословляє йти на війну, а керівників України називав проклятими сатаністами.

    У травні цьогоріч митрополиту УПЦ (МП) Лонгину із Буковини оголосили підозру в розпалюванні релігійної ворожнечі. За декілька днів його викликали на допит у ще одній справі.

    У грудні митрополит УПЦ МП Лонгин після засідання суду заявив, що “не ворог напав на нас, а керівники української держави”. Також у листопаді 2023 року раптово помер адвокат, який захищав єрарха УПЦ (МП) Лонгіна (Жара).

    Найсвіжіше

    Популярне