Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    На Буковині в пожежі згорів будинок митрополита УПЦ (МП) Лонгина

    Вранці 2 січня загорівся будинок, у якому живе митрополит УПЦ МП Банченський Лонгин. Сам митрополит не постраждав, проте житло більше непридатне до проживання.

    Про це передає “Еспресо.Захід”.

    “Владика Лонгин не постраждав”, – йдеться в повідомленні.

    В УПЦ (що в єдності з МП) зазначили, що майно та будинок митрополита знищено вогнем. І висловили переконання, що може йтися про підпал будинку. Також нагадали, що нещодавно Лонгин пережив операцію на серці.

    За повідомленням управління ДСНС у Чернівецькій області, площа пожежі склала 60 кв.м. За попередніми висновками фахівців до загорання призвело коротке замкнення електромережі, передає molbuk.ua

    Фото: Центр інформації УПЦ
    Фото: Центр інформації УПЦ

    Довідково

    Вознесенський Банченський чоловічий монастир УПЦ (МП) — діючий чоловічий монастир УПЦ московського патріархату. Розташований у селі Молниця Герцаївського району Чернівецької області. 10 липня 2023 року суд визнав одного зі священнослужителів цього монастиря винним у незаконному переправлянні за кордон ухилянтів.

    Цим монастирем і керує митрополит Лонгин. У 2005 році він самовільно викопав тіло рідного брата на кладовищі й перепоховав на території свого монастиря. Дружина і діти покійного домагалися в міліції та прокуратурі повернути тіло. У 2004 році Жар публічно агітував за Віктора Януковича, але після виборів покаявся перед новою владою і 2008 року отримав звання Героя України. Своїм другом цього діяча називав регіонал Юрій Бойко.

    Після початку російсько-української війни Лонгин закликав саботувати мобілізацію, а винними у кровопролитті називав США та Захід. У 2019 році Жар заявив, що не благословляє йти на війну, а керівників України називав проклятими сатаністами.

    У травні цьогоріч митрополиту УПЦ (МП) Лонгину із Буковини оголосили підозру в розпалюванні релігійної ворожнечі. За декілька днів його викликали на допит у ще одній справі.

    У грудні митрополит УПЦ МП Лонгин після засідання суду заявив, що “не ворог напав на нас, а керівники української держави”. Також у листопаді 2023 року раптово помер адвокат, який захищав єрарха УПЦ (МП) Лонгіна (Жара).

    Найсвіжіше

    Популярне