Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    На Буковині раптово помер адвокат, який захищав єрарха УПЦ (МП) Лонгіна (Жара)

    Представники УПЦ (МП) у Чернівецькій області припускають, що їхнього юриста отруїли. Йдеться про одного з адвокатів Банченського монастиря Валентина Сухаря.

    Про це пишуть на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП), передає Еспресо.

    “15 листопада поховали Валентина Сухаря одного з адвокатів, який захищав у правовому полі митрополита Лонгина та Банченський Свято-Вознесенський чоловічий монастир. За попередньою інформацією його отруїли, у нього одночасно перестали функціонувати майже всі органи. Відспівування звершили монахи Банченського монастиря”, – йдеться в повідомленні.

    Валентин Сухар забезпечував юридичний захист митрополита Лонгина (Жара). Чергове засідання суду над Лонгином у місті Герца заплановане на 17 листопада.

    Нагадаємо, як повідомляв Духовний Фронт України, діти митрополита УПЦ (МП) Лонгіна з Буковини погрожують чернівчанину, який підтримав обшуки СБУ в Банченському монастирі.

    У 2005 році Лонгін (Жар) самовільно викопав тіло рідного брата на кладовищі й перепоховав на території свого монастиря. Дружина і діти покійного домагалися в міліції та прокуратурі повернути тіло. У 2004 році Жар публічно агітував за Віктора Януковича, але після виборів покаявся перед новою владою і у 2008 році отримав звання Героя України. Своїм другом цього діяча називав регіонал Юрій Бойко.

    Після початку російсько-української війни Лонгин закликав саботувати мобілізацію, а винними у кровопролитті називав США та Захід. У 2019 році Жар заявляв, що не благословляє йти на війну, а керівників України називав проклятими сатаністами.

    Нагадаємо, у вересні 2023 року Чернівецька обласна прокуратура повідомила, що Лонгина судитимуть за розпалювання релігійної ворожнечі. Також відео із єрархом УПЦ (МП) Лонгіном поширювала російська пропаганда.

    Сам Лонгін переслідує журналістів за викривальні матеріали і звертався до поліції.  Нещодавно митрополит Лонгін назвав активістку Вікторію Кохановську “святою”. Кохановську затримало СБУ за підозрою у виправдовуванні агресії рф.

    Найсвіжіше

    Популярне