П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    Справу над митрополитом «Банченським» УПЦ (МП) Лонгіном передали до суду

    Єрарх УПЦ (МП) митрополит в Банченах Лонгін (Жар) отримав звинувачення і його справу відправили до суду. Єрарх УПЦ (МП)намагається переконати вірян, що його судитимуть не за злочини проти України, а через “віру в Бога”.

    У відеоролику на YouTube митрополит Лонгін зазначив, що “не знає”, на яких аргументах базується звинувачення, але переконує, що завинив перед Україною в тому, що він хоче “служити своїй Церкві та своєму Богу”.

    Крім того, він прирівняв себе до Ісуса Христа і провів аналогію між судом над Христом і українським судом.

    В цілому заяви митрополита Лонгіна про нерозуміння звинувачень проти нього виглядають нещирими. Якщо слідство закінчено і отримано звинувачення, то звинувачення і їх підстави повинні бути відомі. Такі заяви свідчать радше про бажання перекласти відповідальність з себе на судову систему.

    Прирівнювання себе до Ісуса Христа і суду над ним є надто великим перебільшенням. Це радше політична заява, ніж справжня позиція віруючої людини.

    Заяви про готовність чинити злочини заради «віри в Бога» є небезпечними та такими, що підривають закон і порядок в державі. Релігія не може виправдовувати злочинів. Цим займається УПЦ (МП), маніпулюючи вірою в Бога – одними із найсвятіших понять в українському суспільстві.

    У травні СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) Лонгіну. Він називав ПЦУ «церквою антихриста». Тим самим він ображав релігійні почуття вірян і провокував загострення внутрішньої обстановки в регіоні, повідомили правоохоронці.

    Раніше Духовний Фронт України писав про “подвійну гру” митрополита Лонгіна. Також митрополит УПЦ МП Лонгін ігноруючи звірства окупантів, просив «шукати провину в себе».

    4 грудня 2022 року єрарх УПЦ (в єдності з Московським патріархатом), митрополит в Банченах Лонгін (Жар) закликав вірян не звертати уваги на дії влади і СБУ, а просто “молитися, любити своїх ближніх і служити Господу”. Єрарх чомусь вважає, що знешкодження колаборантів в рясах це – боротьба із Церквою. Він зробив провокативну заяву про те, що Українська держава почала війну проти власного народу. «Наша держава розпочала війну проти Бога, Церкви Божої та проти українського народу», – зазначив митрополит Лонгін (Михайло Жар).

    Найсвіжіше

    Популярне