Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) вважають, що знешкодження колаборантів в рясах – це боротьба з Церквою

    4 грудня єрарх УПЦ (в єдності з Московським патріархатом), митрополит в Банченах Лонгін (Жар) закликав вірян не звертати уваги на дії влади і СБУ, а просто “молитися, любити своїх ближніх і служити Господу”.

    Єрарх чомусь вважає, що знешкодження колаборантів в рясах це – боротьба із Церквою. Відео із його словами опубліковане в Ютубі.

    Також єрарх заявив, УПЦ Московського патріархату має тисячолітню історію, а новостворені “церкви” – церкви Антихриста.

    Крім цього Лонгін чогось вважає, що контррозвідувальні безпекові заходи СБУ мають на мені забрати Церкву і віру.

    “Усіх нас не вб’ють, адже Україна вся православна, вб’ють – не залишиться нашої країни. Спасибі нашій державі за те, що хоче забрати в нас найдорожче – Церкву і віру, тільки нічого не вийде! <…> Ніхто не може перемогти Бога і Церкву Божу”, – сказав Лонгін.

    Митрополит УПЦ МП в Банченах закликав вірян молитися за Онуфрій (Берзовського).

    Як тільки українська влада намагається нейтралізувати гібридний шкідливий вплив російської федерації на Україну через УПЦ МП, то в цій організації починають кричати про “гоніння на Церкву”. Підкреслимо, що ні Українська влада ні влада України не забороняє проводити богослужіння для УПЦ МП, не забороняє виголошувати проповіді духовенству. Йде мова про заборону колаборантів в рясах і шкідливих агітаційних матеріалів та пісень про “матушку Русь”.

    Нагадаємо, сьогодні СБУ обшукала УПЦ (МП) на Полтавщині, щоб запобігти підривній діяльності РФ в Україні. Також СБУ виявила нацистську символіку і «методички» кремля на об’єктах УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне