П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ виявила нацистську символіку і «методички» кремля на об’єктах УПЦ МП

    Служба безпеки завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП), які розташовані у Закарпатській, Рівненській і Житомирській областях, повідомляють у пресслужбі правоохоронців.

    СБУ виявила в єпархіях УПЦ у єдності з Московським патріархатом склади з прокремлівською літературою, нацистську символіку, «вчення про сатанізм» і тексти молитов за московського патріарха кирила.

    Крім того, у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі у Хустському районі Закарпаття знайдено символіку забороненої партії «ОПЗЖ» та брошури, в яких вихваляли російських загарбників у війні проти України. Також там зберігалися пропагандистські книги російських авторів, які виправдовують агресію проти України та закликають приєднуватись до лав окупантів.

    А на території Рівненсько-Острозької єпархії УПЦ МП співробітники Служби безпеки виявили приховану білоруську готівку та брошури із закликами до укладання миру з «братнім російським народом», прославляння «русской земли» та «русских солдат». Вони написані білоруськими та російськими авторами.

    Під час безпекових заходів у Свято-Анастасіївському ставропігійному жіночому монастирі та двох Скитах на Житомирщині виявлено осіб, які перебувають на зв’язку з громадянами рф. Наразі ці контакти вивчаються співробітниками СБУ.

    «Гості» перебували на території готельних комплексів при церквах і використовували анонімні месенджери для комунікації з ворогом.

    Наразі всі вилучені матеріали направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій і притягнення винних до відповідальності.

    Безпекові заходи проводили співробітники СБУ Закарпатської, Рівненської та Житомирської областей.

    Нагадаємо, президент Володимир Зеленський взявся за УПЦ МП після зміни керівника СБУ і консультації з Єленським. Також СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) на Кіровоградщині, який поширював «русскій мір». Крім цього Закарпатський архієрей УПЦ МП, в єпархії якого СБУ проводила обшуки, має паспорт росії.

    Найсвіжіше

    Популярне