Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Закарпатський архієрей УПЦ МП, в єпархії якого СБУ проводила обшуки, має паспорт росії

    У Закарпатській області існують дві єпархії УПЦ в єдності з Московським патріархатом: “Мукачівсько-Ужгородська” (очолює митрополит Феодор Мамасуєв) та “Хустсько-Виноградівська” (очолює митрополит Марк Петровцій). В останнього є російський паспорт, про що Духовний Фронт України писав ще у травні цього року з посиланням на власні джерела.

    На підтвердження цього, співрозмовники надали редакції ДФУ фотокопію особистого паспорта, виданого міністерством закордонних справ рф на ім’я Ніколая Івановича Петровція.

    Цю інформацію підтвердив нардеп, журналіст Віталій Глагола. “З цікавого – керівник Хустської єпархії УПЦ Марк має паспорт громадянина Росії. Він не благословив припинення згадування патріарха Кирила (Гундяєва), як це зробив його колега митрополит Мукачівський Феодор”, – написав журналіст.

    Також за його джерелами, вікарій Хустської єпархії Симеон Голубка має тісні зв’язки з Росією через свого рідного брата, який є вікарієм російського патріарха Кирила Гундяєва, а його сестра – ігумена Серафима (Голубка) перебуває на посаді казначея в структурі російської православної церкви.

    Офіційний сайт російської православної церкви вказує, що Ніколай Петровцій (митрополит Марк) є постійним членом Священного Синоду УПЦ МП, освіту здобув у московській духовній семінарії та академії, а у 2001 році отримав високу російську світську нагороду – «орден дружби народів рф».

    Нагадаємо, 2 грудня СБУ знову завітала на об’єкти УПЦ (МП) у трьох областях в тому числі у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті, яку очолює Марк (Петровцій).

    Скріншот з офіційного сайту рпц

    Найсвіжіше

    Популярне