П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦ збирає допомогу для розбудови УПЦ (МП) в Тернополі: остання все заперечує

    З “благословення” патріарха Московського Кіріла, а також на прохання митрополита УПЦ (МП) в Тернополі Сергія (Генсіцького), єпархії Приморської митрополії Російської Православної Церкви нібито проводять збір коштів для допомоги і розвитку Московському патріархату на Тернопільщині.

    Як видно з офіційного документа, опублікованому на російському сайті звернення митрополита УПЦ (МП), він не соромиться називати свою церкву “Московським патріархатом”, в той час, як більшість його колег чомусь це заперечують.

    Як зазначається, кошти росіян мають піти на облаштування нових приміщень Богословсько-Регентського училища УПЦ (МП), Богоявленського жіночого монастиря УПЦ (МП) та Свято-Миколаївського собору УПЦ (МП) здійснюватиметься на парафіях Приморської митрополії УПЦ (МП).

    Самі пропагандисти пишуть, що прохання митрополита Сергія нібито доводять, що вторгнення росіян в Україну є виправданим і сподіваються, що завдяки російським військам, віруючі УПЦ (МП) “знову зможуть вільно молитися у своїх святинях”.

    В Тернопільській єпархії УПЦ (МП) 6 лютого заявили, що документ є фейком і опублікували спростування.

    “… даний лист являється ФЕЙКОМ, оскільки митрополит Сергій не давав ніякого благословіння на будь який збір коштів, який вказаний в провокаційному листі, так само як не було посланно жодного листа з даним текстом. Це все являється ОБМАНОМ!”, – йдеться в спростуванні.

    Там зазначили, що лист є наслідком Photoshop’y, де були використанні підпис митрополита УПЦ (МП) Сергія.

    Заява УПЦ (МП)

     

    Найсвіжіше

    Популярне