Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Клінтон назвала «корисним ідіотом» пропагандиста УПЦ (МП) Карлсона, який взяв інтерв’ю у Путіна

    Ексдержсекретарка США Гілларі Клінтон назвала “корисним ідіотом” американського журналіста-пропагандиста Такера Карлсона, який взяв інтерв’ю у президента Росії владіміра путіна. Раніше Карлсон брав інтерв’ю в лобіста УПЦ (МП) Боба Амстердама, який говорив про “гоніння на Церкву в Україні”.

    Про це пише The Hill із посиланням на інтерв’ю Клінтон Алексу Вагнеру з MSNBC.

    «Він говорить речі, які не відповідають дійсності. Він повторює пачку брехні Володимира Путіна про Україну, тому я не розумію, чому Путін не дав би йому інтерв’ю», – сказала Клінтон.

    Зазначається, що колишня перша леді США, здається, не була здивована новиною про інтерв’ю Карлсона з Путіним, і пригадала попередні коментарі журналіста щодо війни в Україні.

    Карлсон публічно виступив із заявою проти підтримки з боку США для України і заступався за УПЦ (МП) в інтерв’ю з Бобом Амстердамом. Він стверджував, що американські міста постраждали від того, що Конгрес і Білий дім надали Україні мільярди доларів допомоги.

    Під час відеоанонсу в соцмережі X Карлсон звинуватив західні ЗМІ в тому, що вони не “потрудилися” спробувати взяти інтерв’ю у Путіна. Журналіст закликав людей подивитися інтерв’ю з президентом РФ, сказавши, що вони можуть не погоджуватися з тим, що говорить Путін, але їм як “вільним громадянам” важливо “знати якомога більше” і робити власні висновки.

    Клінтон припустила, що Карлсон є фігурою для насмішок у російських ЗМІ. Він зайшов настільки далеко, що заявив про можливість отримати роботу в російських ЗМІ.

    “Якщо ви насправді читаєте переклади того, що говорять у російських ЗМІ, вони висміюють його… він, як цуцик”, – сказала Клінтон. “Я не здивуюся, якщо він з’явиться з контрактом з російським виданням, тому що він корисний ідіот”, – додала вона.

    Хоча Карлсон ще не підтвердив деталі того, коли буде опубліковано інтерв’ю, це буде перший випадок, коли представник західних ЗМІ дав інтерв’ю президенту Росії після його вторгнення в Україну в 2022 році.

    Секретар Путіна підтвердив, що Карлсон взяв інтерв’ю в лідера окупантів.

    Як заявили чинні та колишні депутати Європарламенту, Карлсон може потрапити до списків санкцій ЄС за інтерв’ю з Путіним.

    Карлсон часто повторює російські наративи та фейки

    Як повідомляв Духовний Фронт, нещодавно захисник УПЦ (МП) із США Такер Карлсон приїхав до Москви. У мережі припустили, що він поїхав по російські рублі.

    У листопаді 2023 року він поширював фейк про нібито заборону в Україні православної церкви і переслідування християн – так він неправдиво інтерпретував ініціативу ухвалення в парламенті закону щодо заборони діяльності в Україні церков з центром управління у Москві. При чому він не згадував, що закон не забороняє конкретно УПЦ МП, що його навіть ще не ухвалили, і що в Україні є інші православні церкви.

    Оглядачі пояснювали такі дії журналіста роботою американських лобістів, найнятих представниками Російської православної церкви.

    За словами богослова Кирила Говоруна, Вадім Новинський веде в США шкідливу для України ІПСО за участі Такера Карлсона. Говорун вважає, що інтерв’ю Роберта Амстердама Такеру Карлсону, яке набрало понад 50 млн переглядів, мало колосальний вплив на формування точки зору щодо України, зокрема у середовищі республіканців. В ефірі прозвучали тези від Амстердама про те, що УПЦ (МП) і ПЦУ – це різні релігії, тож, як пояснює архімандрит, коли Україна тисне на УПЦ МП, фактично це нібито означає утиск релігії як такої, а не боротьбу з впливом агресора на церкву.

    Насправді ж, як підкреслив голова ДЕСС демонтаж структур Московського патріархату не повинен впливати на можливість людини сповідувати свою релігію. Тобто ні в якому разі людям не заборонять молитись в храмах чи сповідувати свою віру в Бога. Тобто тези про “гоніння” є свідомою брехнею УПЦ (МП), що ретранслюється ними не тільки в Україні, але і проросійськими брехунцями в США.

    У інтерв’ю Такер Карлсон також розповів про погану українську владу, що бореться з релігією за підтримки влади у США. У минулому американський екс-ведучий Fox-News Такер Карлсон неодноразово поширював російські фейки про війну в України, підіграючи російській пропаганді.

    У червні 2023 р. Карлсон виступив з 10-хвилинним відеороликом із записаним з дому та зачитаним по телесуфлеру монологом, в якому поклав відповідальність за руйнування Каховської ГЕС на Україну, ображав українського президента, посилався на теорію змови про 11 вересня.

    У 2022 році Карлсон привітав своїх слухачів із роковинами “СВО”. “Цього тижня виповнюється сім місяців від початку військової спецоперації Росії в Україні, яка все ще продовжується і про яку вже не так багато й говорять”, – говорив він.

    Такер не цурається конспіративних теорій і, зокрема, заявляв, що уряд США має космічний корабель інопланетян, повторював вигадки російської влади про американські лабораторії з виробництва біологічної зброї в Україні, стверджував, що Каховську ГЕС зруйнували українці, і звинувачував Вашингтон у причетності до підриву газогонів “Північний потік”.

    Російські державні ЗМІ регулярно відгукуються про Карлсона як про журналіста, який “говорить правду”, і часто його цитують. Агентство медіааналітики “Шмаков.Медиа” підрахувало для телеграм-каналу “Осторожно новости”, що за останній тиждень російські державні ЗМІ та z-канали згадали Карлсона приблизно 2050 разів.

    Серед відомих політиків, у яких він брав інтерв’ю останнім часом, – прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

    Найсвіжіше

    Популярне