Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Депутати із екс-ОПЗЖ й інших фракцій занепокоєні можливою «забороною» УПЦ (МП)

    Народні депутати Сергій Льовочкін, Максим Бужанський, Артем Дмитрук та ще 48 народних депутатів просять спікера ВР звернутись до Венеційської комісії через питання УПЦ (МП).

    Як повідомляє НВ, група з більш ніж півсотні народних депутатів просить спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука запропонувати Венеційській комісії на експертизу законопроєкт щодо так званої «заборони УПЦ МП».

    В листі на ім’я голови парламенту йдеться про те, що законопроект 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» нібито спрямований «виключно на втручання у внутрішню діяльність релігійних організацій та порушення права людей на свободу віросповідань, яке є фундаментальним і гарантується державою».

    Автори просять спікера Стефанчука звернутись до Венеційської комісії, щоб та надала висновок про відповідність проекту закону 8371 конституційному та міжнародному праву.

    Станом на ранок 25 листопада документ підписав вже 51 депутат. Такі дії, ймовірно, можна розцінити як намагання затягнути процес розгляду документу та відтермінувати голосування за законопроєкт у другому читання.

    Нагадаємо, у ВРУ повідомили, коли заборону РПЦ в Україні розглянуть у другому читанні парламенту.

    Найсвіжіше

    Популярне