Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    У РПЦ опублікували указ про “позбавлення сану” архімандрита Кирила Говоруна

    На сайті Московської єпархії з’явився указ патріарха Кирила про позбавлення сану архімандрита Кирила Говоруна.

    «Цим на підставі рішення єпархіального церковного суду Московської єпархії від 31.10.2023 ви позбавлені сану у зв’язку з порушенням 25-го правила святих апостолів», – йдеться на в указі, підписаному патріархом Московським, який підтримує російську агресію проти України.

    Нагадаємо, суд РПЦ вирішив вивергнути із сану архімандрита Кирила (Говоруна) у грудні минулого року. До цього архімандрит Кирило співслужив разом із екзархом Вселенського патріархату єпископом Команським Михаїлом в Андріївській Церкві міста Києва. 25 вересня РПЦ видала указ про заборону архімандриту Кирилу (Говоруну).

    Як йшлось в матеріалі Духовного Фронту України, РПЦ вдається до репресій проти тих, хто намагається об’єднати українців. Сам богослов тоді писав, що справжня причина його відсторонення – це його публічна критика російської агресії в Україні. Архімандрит також заявив, що таке рішення патріарха РПЦ є актом залякування інших священників, щоб вони не висловлювали заперечень проти війни.

    «Це рішення є актом погрози. Не я, а ті в російській церкві, хто думає висунутися і сказати слово проти війни. Патріарх керується страхом і хоче, щоб інші боялися. Але страх не може зміцнити авторитет, а лише руйнує його зсередини. Страх є отрутою в тілі Церкви. Ми повинні чинити опір тому, щоб він нас не поглинув», – підсумував Говорун.

    Він також розповів, що покарання колаборантів — ключ до подолання впливу Росії на УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне