Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Єрусалимський зустрівся з державним міністром Великої Британії у справах Близького Сходу

    Лорд Ахмад, державний міністр Великобританії у справах Близького Сходу, зустрівся з Феофілом III, патріархом Єрусалимським, і архиєпископом Англіканської Церкви в Єрусалимі Хусамом Наумом. Зустріч відбулася на тлі триваючого конфлікту в регіоні і бомбардувань церков в Газі.

    Як повідомляє orthodoxtimes.com, лорд Ахмад висловив своє занепокоєння з приводу звірств і висловив співчуття жертвам. Він також визнав ключову роль, яку відіграє Церква на Святій Землі, і висловив готовність вислухати думки патріарха.

    Патріарх Феофіл ІІІ розповів про руйнування храмів, лікарень, центрів соціальних служб, шкіл та житлових кварталів у Газі. Він підкреслив колективні зусилля різних Церков, спрямовані на збереження багатокультурного і багаторелігійного характеру Святих місць.

    Патріарх також розповів про боротьбу, з якою стикаються християни на Святій Землі, і підкреслив важливість збереження святих місць не тільки як споруд, але і як живих спільнот, відкритих для представників різних релігій.

    Лорд Ахмад закликав до раціонального і логічного підходу, переступити через емоції і визнати святість кожного людського життя. Присутні на зустрічі лідери спільно помолилися за уникнення подальшої ескалації та збереження землі.

    Архиєпископ Хусам Наум подякував за візит і підкреслив роль релігійної спадщини у пошуку політичного рішення. Він також підкреслив важливість збереження статус-кво святих місць і підняв питання про Аль-Аксу, як святе місце для мусульман.

    Обидві сторони висловили свою прихильність до миру та співіснування.

    Нагадаємо, Єрусалимський патріархат раніше засудив обстріл Ізраїлем православного культурного центру. Також християнські духовні лідери Єрусалиму закликали до миру в Ізраїлі та Палестині.

    Найсвіжіше

    Популярне