Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріархат засуджує обстріл Ізраїлем православного культурного центру

    Єрусалимський патріархат сьогодні засудив «бомбардування ізраїльською армією» православного культурного центру в Газі, висловивши жаль із «невиправданим бажанням Ізраїлю знищити політичну інфраструктуру» на палестинській території.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    «Ця атака є яскравим проявом невиправданої рішучості Ізраїлю знищити цивільну інфраструктуру та центри соціального обслуговування, а також притулки для мирних жителів, які опинилися в обложеному анклаві», – підкреслив Патріархат.

    Очевидці розповіли, що бомбардування знищило православний культурний центр і кілька інших будівель у цьому ж районі. Вони сказали, що вчора, у понеділок, ізраїльська армія видала кілька попереджень жителям і переміщеним особам, які знайшли притулок у центрі, про необхідність евакуювати сектор.

    «Соціальні, культурні та спортивні центри стали незамінними провайдерами гуманітарних послуг і безпечними притулками для тих, хто постраждав від ізраїльських авіаударів по житлових районах», – додав патріархат.

    Єрусалимська Церква «з глибоким жалем», відзначила що «ізраїльська армія націлилася на 19 місць поклоніння, включаючи мечеті та церкви, в Газі за останні три тижні».

    «Подібні атаки проти мирних жителів, особливо дітей, і навмисне руйнування цивільної інфраструктури не можуть бути виправдані ні раціональними, ні гуманітарними міркуваннями і в корені суперечать найосновнішим моральним цінностям», – йдеться в заяві.

    За даними міністерства охорони здоров’я ХАМАС, ізраїльські бомбардування в секторі Газа вбили щонайменше 8500 людей, переважна більшість з яких були цивільними особами, починаючи з 7 жовтня.

    За даними ізраїльської влади, вони були здійснені у відповідь на напад безпрецедентної жорстокості палестинських бойовиків ХАМАС на територію Ізраїлю, який спричинив щонайменше 1400 смертей, більшість із них цивільні.

    Найсвіжіше

    Популярне