Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Християнські духовні лідери Єрусалиму закликають до миру в Ізраїлі та Палестині

    Єрусалим, 21 жовтня 2023 року. Патріархи і Глави Церков в Єрусалимі разом з Архиєпископом Кентерберійським Джастіном Уелбі рішуче засудили ізраїльський авіаудар по церкві в Газі, внаслідок якого загинуло 18 осіб, включаючи 9 дітей. Вони закликали міжнародне співтовариство забезпечити захист цивільних об’єктів у Газі, таких як лікарні та школи.

    «Ми, патріархи і Глави Церков в Єрусалимі, зібравшись на молитві з почесним гостем Єрусалиму, Високопреосвященним Джастіном Уелбі, Архиєпископом Кентерберійським, приєднуємося до нього, щоб висловити найрішучішим чином наше засудження ізраїльських авіаударів, які без попередження вибухнули на території православної церкви Святого Порфирія в Газі в ніч на 19 жовтня. Ці вибухи призвели до раптового і катастрофічного обвалення двох церковних залів навколо десятків біженців, включаючи жінок і дітей, які спали в них. Десятки людей миттєво опинилися під завалами. Багато хто отримав поранення, деякі з них – серйозні. За останніми підрахунками, загинуло вісімнадцять осіб, дев’ять з яких – діти», – йдеться на сайті Єрусалимської Православної Церкви.

    Духовні лідери наголосили на своєму обов’язку надавати допомогу всім, хто її потребує, навіть під час війни. Вони закликали сторони конфлікту припинити насильство щодо цивільного населення та діяти згідно з міжнародним правом. Лише це, на їх думку, створить підґрунтя для досягнення справедливого і тривалого миру в регіоні.

    «…ми закликаємо міжнародну спільноту негайно забезпечити в Газі захист притулків, таких як лікарні, школи та храми. І ми закликаємо до негайного припинення вогню, щоб їжа, вода і життєво необхідні медикаменти могли бути безпечно доставлені гуманітарним організаціям, які служать сотням тисяч переміщених цивільних осіб в Газі, в тому числі і тим, якими опікуються наші церкви», – повідомляють християнські лідери.

    Найсвіжіше

    Популярне