Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх отримав ступінь почесного доктора Університету Західної Аттики, Греція

    Вселенському патріарху Варфоломію присвоєно ступінь почесного доктора Відділу збереження старожитностей і творів мистецтва Школи прикладного мистецтва та культури Університету Західної Аттики в Греції.

    Церемонія відбулася 11 жовтня  в приміщенні Асоціації афінян, повідомляє ДФУ з посиланням на orthodoxtimes.com

    Елефтеріос Скіадас, президент Асоціації афінян, сказав у своїй промові: “В Асоціації Афін настав світлий день, оскільки ми маємо честь співпрацювати з Університетом Західної Аттики. Це особливий день в його 126-річному курсі, тому що нам надана можливість вітати найважливішу фігуру православ’я – Вселенського Патріарха”.

    У своїй промові Вселенський патріарх сказав: «Я приймаю з вдячністю і радістю цей почесний диплом від Департаменту збереження старожитностей і творів мистецтва Університету Західної Аттики. Ми дійшли до цього дня завдяки чуду святої ікони Панагії Паммакарістос і її чудовому збереженню групою експертів. Це найголовніше, що ми маємо в сучасному світі. Ми маємо захистити цю спадщину, цей стиль життя свободи та відповідальності та передати це новому поколінню».

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій і президент Туреччини відвідали відкриття християнської церкви в Стамбулі. Також екзарх Вселенського патріарха відвідав парафію в Луцьку, що з&’єдналась із ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне