Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій і президент Туреччини відвідали відкриття християнської церкви в Стамбулі

    Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган урочисто відкрив першу церкву, побудовану за підтримки уряду за 100-річну історію Турецької республіки. Відкриття церкви в Стамбулі є ключовим культурним і політичним моментом для Туреччини. У відкритті Сиро-Якобітської церкви Святого Єфрема також взяв участь патріарх Варфоломій.

    Про це повідомляє hurriyetdailynews.com, а також сайт Вселенського патріархату.

    У 2019 році Ердоган заклав фундаментний камінь для будівництва сирійської православної церкви Мор Єфрем, що стало подією для 17-тисячної ассирійської християнської громади Стамбула.

    «Це перша новозбудована церква, яка відкрила свої двері з моменту заснування Турецької Республіки», — сказав президент Стамбульського сирійського фонду Кадім Саіт Сусін.

    Ассирійське християнство, коріння якого сягає першого століття нашої ери, має багату історичну присутність у регіоні, що охоплює південно-східну Туреччину, Сирію та Ірак. Головна церква ассирійської громади переїхала зі східного турецького міста Мардін до Дамаска в 1932 році.

    Нещодавно відкрита церква розрахована на 750 віруючих.

    Після офіційної церемонії відкриття перше богослужіння в храмі заплановано на 15 жовтня. Церковний комплекс складається з п’яти поверхів. Цей простір слугуватиме центром для різноманітних заходів, включаючи хрещення, весілля, а також зустрічі та конференції.

    На першому поверсі храму розміщено приміщення для богослужінь, житлові приміщення для митрополита, кімнати для гостей та автостоянку.

    Найсвіжіше

    Популярне