Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Румунії: Співпраця Церкви і армії – це гарна і корисна традиція

    Патріарх Румунський Даниїл звернувся до учасників щорічного зібрання військових капеланів збройних сил Румунії, наголосивши на важливості співпраці між Церквою та армією.

    У своїй промові під час щорічного з’їзду військових капеланів румунської армії патріарх Румунської Православної Церкви Даниїл підкреслив глибоку традицію співпраці між Церквою та армією. Він підкреслив життєво важливу роль, яку відіграють військові капелани у формуванні морального і духовного обличчя солдатів румунських збройних сил, передає orthodoxtimes.com

    Патріарх Даниїл зазначив, що з перших християнських століть армія дала християнській Церкві військових святих, які є прикладом спільних цінностей, що поділяються обома інституціями, включаючи любов до країни і народу, жертовність, мужність і повагу. Він підкреслив, що в будь-якій битві перемога – це колективні зусилля, а в боротьбі за духовне спасіння ніхто не досягає успіху поодинці.

    Патріарх наголосив на важливості співпраці між Церквою та армією у складні часи, як, наприклад, у наданні допомоги постраждалим у Сирії після землетрусу. Він висловив потребу в поглибленні діалогу між двома інституціями, особливо з огляду на екзистенційні виклики та кризи, з якими стикається світ, включаючи хвороби, стихійні лиха, збройні конфлікти та технологічні інновації.

    Патріарх Даниїл згадав про значні події 2023 року, серед яких проведення 34-ї Міжнародної конференції головних капеланів країн-членів НАТО та успішна розробка нового Положення про релігійну допомогу в румунській армії. Це положення більш чітко визначає роль і статус військових капеланів, забезпечуючи їх професійне визнання як в Церкві, так і в румунській армії.

    На завершення він закликав сучасних військових капеланів продовжувати священну традицію надання релігійної допомоги румунській армії з благодаттю, честю та відданістю. Патріарх поблагословив засідання та помолився за рясне Боже благословення для всіх військових священиків у їхній місії плекати переможні характери та душі серед воїнів румунської армії.

    Нагадаємо, на початку вересня у Румунії відбулась Сьома міжнародна зустріч православної молоді. Також Румунський патріарх розповів, що Церква покликана передавати молоді Христову любов.

    Найсвіжіше

    Популярне