Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У Румунії відбулась Сьома міжнародна зустріч православної молоді

    31 серпня в м. Тімішоарі (Румунія), відкрилася Сьома міжнародна зустріч православної молоді на тему “Ви – друзі мої” (Ін. 15:14). Болгарська Православна Церква взяла участь у форумі молодіжним представництвом на чолі з митрополитом Рутенським Наумом. До його складу входять п’ятнадцять молодих людей з усієї Болгарії.

    Після виконання національного гімну Румунії в присутності понад 3500 молодих людей, місцевий митрополит Банату Іоанн виголосив промову під назвою “Ви – живі ікони Церкви”. Його вікарний єпископ Паїсій з Лугози відслужив молитву. Після цього відбулося представлення всіх делегацій-учасниць, повідомляє dveri.bg

    Патріарх Румунський Даниїл виголосив промову про дружбу під назвою “Церква покликана передавати молоді любов Христа”. Офіційні особи висловили свої привітання та підтримку широкій місіонерській діяльності Румунського Патріархату. Після співу гімну на учасників чекала насичена культурна програма.

    З вітальним словом до присутніх звернувся архім. Никодим (Каварнос) з Греції, хор “Соляріс”, чоловічий хор “Контраст”, культурно-мистецьке товариство “Міхай Емінеску” з Сербії, читали вірші банатським діалектом. Урочисте відкриття завершилося концертом хорів та солістів Румунської національної опери в Тімішоарі.

    1 вересня о 10 годині ранку в залі “Олімпія” було представлено низку доповідей академіків і професорів. Після молебню представник Вселенського Патріархату митрополит Прусський Іоаким представив послання Патріарха Варфоломія під назвою “Зустріч православної молоді підтверджує об’єднавчу силу Православ’я”.

    Зі свого боку митрополит Наум зачитав вітальну адресу від імені Болгарського Патріарха Неофіта, в якій говориться: “У цьому новому випуску похвальної ініціативи братнього Румунського Патріархату – об’єднати молодь з різних країн і Православних Церков, ми бачимо ще одне підтвердження вашої ревності в справі Євангелія і апостольського духу, який за загальним визнанням характеризує життя Святої Румунської Православної Церкви”.

    Представники помісних Православних Церков-сестер з Александрії, Антіохії, Болгарії, Греції та Польщі здійснили паломництво та відвідали монастирі Тімішені та Чебза. На завершення вони поклонилися в митрополичому кафедральному соборі “Трьох Святителів”.

    Наступна зустріч молоді відбудеться у 2025 році і буде присвячена сторіччю проголошення Румунського Патріархату.

    Нагадаємо, митрополит Церкви Греції очолив літургію в Румунії.

    Фото: basilica.ro

    Найсвіжіше

    Популярне