Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Церкви Греції очолив літургію в Румунії

    З 23 по 27 серпня тривав візит митрополита Дімітріадського Ігнатія до Сучавської єпархії Румунського патріархату. Поїздка була відповіддю на запрошення місцевого архієрея архієпископа Калініка. Про це повідомляє грецьке агентство “orthodoxianewsagency.gr”.

    Під час візиту митрополит Ігнатій відвідав скит Путна та монастирі Дракомірі, Сучевіца, Камар’ян і Ріска. Також він мав зустріч із архієпископом Калініком, яка, за інформацією агентства, пройшла з “великою любов’ю та сердечністю”. 27 серпня митрополит очолив літургію, під час якої уділив священницьке та дияконське свячення місцевим вірянам.

    Варто зазначити, що митрополит Ігнатій є одним з найбільш проукраїнських архієреїв Церкви Греції. Саме він як глава відділу зовнішніх церковних зв’язків готував визнання ПЦУ на Архієрейському Соборі восени 2019. Також він неодноразово співслужив із українськими кліриками та ієрархами, за що потрапив у “чорний список” РПЦ. Російським паломникам заборонено відвідувати Дімітріадську митрополію.

    Такий теплий прийом грецького митрополита у Румунії може свідчити про як мінімум несерйозне ставлення місцевих єпископів до тези РПЦ про те, що той, хто служить з ПЦУ миттєво втрачає благодать і перетворюється на “самозванця в священницькій одежі”.

     

    Найсвіжіше

    Популярне