Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Румунський патріарх: Церква покликана передавати молоді Христову любов

    Патріарх Румунської Православної Церкви Даниїл був присутній у четвер на інавгураційній сесії Міжнародної зустрічі православної молоді, що проходила в Тімішоарі, Румунія, з 31 серпня по 3 вересня 2023 року.

    Патріарх Даниїл розповів про тему заходу – дружбу людини з Богом, а також про місію Церкви для молоді, передає orthodoxtimes.com

    Говорячи про тему цьогорічної зустрічі, Патріарх Румунський зазначив, що “згідно зі Святим Письмом та Святими Отцями Церкви, Божа дружба з людьми та їхня дружба з Богом мають своєю головною і постійною метою набуття вічного життя і слави в Царстві Божому”.

    “Церква покликана передати молоді любов Христа до дітей і молоді та допомогти їм стати друзями Христа і друзями всіх: дітей, молоді, дорослих і літніх людей, які потребують присутності і дій вірних, дружніх, молитовних і корисних молодих людей”, – додав патріарх Румунський.

    Патріарх зазначив, що дружба людини з Богом через молитву і з ближніми через добрі вчинки є найвірнішим світлом життя, світлом, яке кожна людина буде носити в своїй душі в будь-якому віці, в будь-якому місці, часі і у вічності.

    Нагадаємо, митрополит Церкви Греції очолив літургію в Румунії. Також РПЦ заборонила в служінні 4 молдовських священників, які перейшли до Румунського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне