Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Певні нардепи хочуть звільнити митрополита Павла із арешту

    Для митрополита Павла (Лебедя), якого підозрюють у виправдовуванні російської агресії, певні народні депутати хочуть добитись зміни запобіжного заходу.

    Про це повідомили джерела «Духовного фронту України». Зазначається, що нардепи почали «посилено перейматись» цим питанням \.

    Зокрема, вони розглядають можливість взяття єрарха УПЦ (МП) на поруки, але при цьому бояться медійного розголосу їх публічної підтримки скандального архієрея, котрий підозрюється у порушенні рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань та виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України.

    Також, вказаними народними депутатами вивчається питання щодо внесення застави у розмірі 33,3 млн гривень, проте вони побоюються подальшої перевірки правоохоронними органами законності отримання цих коштів.

    Окрім того, ймовірно, слід очікувати фінансової та лобістської підтримки від головних меценатів УПЦ (МП) Вадіма Новінського та Віктора Вишневецького.

    Зауважимо, що Вишневецького підозрювали у фінансуванні терористів. Він відбудовує храми УПЦ (МП) у селах, де парафіяни перейшли до ПЦУ, тож фінансові можливості для застави у нього є. Щодо спонсора УПЦ (МП) Новінського, то СБУ арештувала його активи на понад 144 млн грн. У квітні Новіського помітили  в Цюриху на службі Божій в храмі РПЦ.

    Враховуючи статки митрополита Павла, велику кількість нерухомості, для внесення застави цілком достатнім була б актуалізація монашої обітниці нестяжательства. І наскільки сумною виглядає ситуація, коли перед громадянами України, спекулюючи на релігійних почуттях, використовуючи ширму фанатичної віри та зомбування, ставлять карнавки для збору коштів для особи, що під час війни аргументовано підозрюється у вчиненні злочинів проти своєї держави.

    Найсвіжіше

    Популярне