Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РНБО ввела санкції проти намісника Лаври Павла та спонсора УПЦ МП Новінського

    Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти представників УПЦ МП, зокрема намісника Києво-Печерської Лаври митрополита “Чорнобильського” Павла (Лебедя) та проросійського нардепа, спонсора УПЦ МП і диякона Вадіма Новінського.

    Про це повідомляє Українська правда з посиланням на свої джерела.

    Крім того, джерело в команді президента України каже, що близько десятка священнослужителів УПЦ МП, переважно із окупованих Росією територій також потрапили під санкції.

    2 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації.

    Рішення про санкції РНБО ухвалила на засіданні 1 грудня після “розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах військової агресії Росії і для забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів України”.

    Список підсанкційних прізвищ у Зеленського обіцяли оприлюднити згодом.

    Раніше митрополит «незалежної» УПЦ МП Павло (Лебідь) молився з священниками Московського патріархату в Ізраїлі. За даними ЗМІ він їздив в Туреччину домовлятись із РПЦ як протидіяти автокефалії. Нагадаємо, раніше Вадім Новінський обговорював з Онуфрієм «проблеми українських біженців» в Німеччині.

    Президент України Володимир Зеленський взявся за УПЦ МП після зміни керівника СБУ і консультації з Єленським. 1 грудня Зеленський підписав рішення РНБО про заборону релігійних організацій, пов’язаних з росією. За його словами це забезпечить Україні духовну незалежність.

    Найсвіжіше

    Популярне