Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Архімандрит ПЦУ Авраамій: у 1988 році УПЦ (МП) мала 5-7 монахів у Лаврі

    Архімандрит ПЦУ Авраамій заявив, що представники Московського патріархату бояться Помісної автокефальної Православної церкви України (ПЦУ).

    У інтерв’ю Телеграф, архімандрит ПЦУ прокоментував закиди УПЦ (МП) про те, що у ПЦУ просто немає ченців для виконання духовної місії в Лаврі.

    «Вони так бояться ПЦУ тому, що розуміють: те, що вони говорять, є не правдою, а справжньою брехнею. У будь-якому разі ми формуємо нову чернечу общину. Ми розпочинаємо цей процес так само, як і вони свого часу формували з нічого», – сказав архімандрит Авраамій.

    «1988 року, коли територія Нижньої лаври була передана церкві, зокрема Дальні печери, на той час було всього 5-7 ченців. І то вони були з різних монастирів. Вони казали, що й у Верхній лаврі нічого у нас не вийде, та слава Богу богослужіння регулярні проводяться, український лаврський хор є, який виконує гарні піснеспіви, але вже українською мовою. Це свідчення того, що все те, що вони говорять — не відповідає дійсності», – додав він.

    Архімандрит Авраамій також каже, що на ченців в Києво-Печерській Лаврі здійснюють тиск верхівка УПЦ (МП), щоб ті не переходили до ПЦУ.

    «Я вже казав, що ченці є заручниками ситуації, що склалася. Наприклад, коли я заявив, що приєднуюся до складу ПЦУ, то, звісно, не мав можливості повернутися, втратив житло на території Нижньої лаври», – розповів Авраамій.

    Також Архімандрит ПЦУ Авраамій вважає, що ситуація в Києво-Печерській лаврі нездорова. Крім цього спонсор УПЦ (МП) поширює дезінформацію про передачу Києво-Печерської лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне