Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Архімандрит ПЦУ Авраамій: ситуація в Києво-Печерській лаврі нездорова

    В.о. намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври у складі ПЦУ, архімандрит Авраамій заявив, що ситуація в Києво-Печерській лаврі нездорова і що братія стала заручниками війни.

    «В моєму зверненні був заклик до того, щоб братія залишалась на місці, але приєдналась до Помісної автокефальної Православної церкви України. І та ситуація, яка зараз склалася в Лаврі — нездорова», – сказав архімандрит Авраамій в інтерв’ю Телеграф.

    «На жаль, ми бачимо, що агресор використовує які тільки можна ресурси у війні, зокрема, духовність. А Лавра, не секрет, свого часу була оплотом “руського міра”. Братія стала заручниками цієї ситуації», – додав він.

    Архімандрит Авраамій також повідомив, що для чоловічого монастиря ПЦУ поки немає приміщень для братії, яка буде в складі ПЦУ.

    «Тільки-но з’являться приміщення, а це вже як вирішить держава, одразу братія, яка має українську свідомість, зможе доєднатися до ПЦУ. Не вся там братія погана. Є хороша братія, яка дійсно молиться за Україну, вболіває за Україну і наших воїнів. Тому ми в очікуванні цього процесу – надання приміщень», – сказав архімандрит Авраамій.

    Нагадаємо, що Києво-Печерська лавра – це один із найважливіших духовних центрів України. Лавра є об’єктом світової спадщини ЮНЕСКО і входить до числа семи чудес України.

    Раніше архімандрит Кирило (Говорун) розповів, що лавра це „ядерний реактор“ і закликав владу України не допустити „церковної“ катастрофи. Також експерт прогнозує, що Святогірська лавра може приєднатися до ПЦУ протягом кількох місяців.

    Найсвіжіше

    Популярне