Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Коваленко про дії влади: Забезпечення духовної безпеки України від УПЦ (МП)

    Ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості (ПЦУ) Георгій Коваленко заявив, що настав час провести люстрацію у релігійному середовищі, зокрема, забезпечити духовну безпеку України від УПЦ Московського патріархату.

    «Московський патріархат – це церква Радянського Союзу, створена фактично за вказівкою Сталіна за безпосередньої участі НКВД, яке потім переросло в КДБ, і зараз у ФСБ. Тобто всі ті радянські архієреї, які отримували ставлення в радянські часи, співпрацювали з радянською, а потім – з російською розвідкою. Я думаю, що частина цієї співпраці, зокрема, винагороди за цю співпрацю, це російські паспорти», – розповів він у коментарі ICTV.

    На думку Коваленка, необхідно провести люстрацію в релігійному середовищі, щоб духовно захистити державу.

    «Я думаю, що настав час люстрації, зокрема, у релігійному середовищі. Настав час, як говорить президент, духовно захистити Україну, гарантувати духовну безпеку нашої країни», – вважає ректор.

    Нагадаємо, Рівненська облрада проголосувала за заборону діяльності УПЦ (МП). Також Хмельницька облрада заборонила діяльність УПЦ (МП) на території області. За даними ISW, УПЦ (МП) – це не незалежна релігійна організація, а продовження російської держави та інструмент російської гібридної війни. Раніше у представників УПЦ (МП) знайшли російські паспорти. Серед них є «громадянин» Онуфрій.

    Найсвіжіше

    Популярне