Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Російські паспорти священнослужителів УПЦ (МП). Серед них є «громадянин» Онуфрій

    Зрозуміло, чому за останні кілька місяців розгорілася суперечка навколо Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом), але чим усе це закінчиться, залишається незрозумілим. Вищі єпископи тривалий час лавірували між Московською церковною владою та своїм географічним положенням у Києві.

    Навіть Павло, владика УПЦ (МП), хоча Росія скоїла безліч злочинів, починаючи з 2014 року і особливо з 24 лютого 2022 року, ніколи не засуджував дії президента Росії, Владіміра путіна, і не спрямовував свій професійний хист до погроз на нього, зауважує “Українська Правда”.

    Митрополит Павло (Лебідь) також не зробив нічого, щоб зупинити безпосереднього керівника РФ від наступу на Україну.

    Неспроможність УПЦ  вибрати сторону і підтримати свій народ та бути на його боці для перемоги саме в тій державі, де знаходяться церкви та парафії, призвела до багатьох запитань та скандалів навколо цієї релігійної організації.

    Згідно з Державною службою України з етнополітики, кількість українців, які відносяться до Української православної церкви, може становити приблизно два мільйони людей, але правоохоронці називають значно більші цифри.

    У ЗМІ показали паспорти Російської Федерації в єрархів УПЦ (МП).

    Наразі у редакції “УП” є підтверджена інформація про наявність понад 20 російських паспортів у священнослужителів УПЦ (МП). Ось деякі з них:

    • митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонофан (Анатолій Єлецьких);
    • вікарій Тульчинської єпархії, єпископ Ладижинський Сергій (Сергій Аніцой);
    • вікарій Київської єпархії архієпископ Пантелеймон (Віктор Бащук);
    • керуючий Чернівецько-Буковинською єпархією митрополит Мелетій (Валентин Єгоренко);
    • керуючий Хустською єпархією митрополит Марк (Микола Петровцій);
    • керуючий Дніпропетровською єпархією митрополит Іриней (Іван Середній).

    В УПЦ (МП) заявили, що Онуфрій нібито не має російського паспорта: «митрополит Онуфрій є громадянином України від народження і паспортами інших держав не володіє. Водночас викликає подив той факт, що українські журналісти наполегливо шукають неіснуючі російські паспорти у єпископів Української Православної Церкви».

    Найсвіжіше

    Популярне