П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Роспропагандист Корчєвніков заявив, що УПЦ (МП) врятує російський солдат

    Генеральний директор російського православного телеканалу «СПАС», російський пропагандист Боріс Корчєвніков знову вступився за намісника Києво-Печерської лаври УПЦ в єдності з МП митрополита Павла (Лебідя), на якого нещодавно відкрили кримінальну справу через розпалювання релігійної ворожнечі. У зв’язку з цим Корчєвніков заявив, що УПЦ (МП) врятує російський солдат.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на пост рашиста у Телеграмі.

    «Це чиста і ясна, як Божий день, правда. Та сама правда, від якої бісів корчить, як від Хреста, тому що і Хрест – правда. І ніякого розбрату „серед віруючих“ ця правда посіяти не може. Тому що люди Церкви в Україні найчастіше все розуміють. І розуміють, що їхня Церква зараз на Хресті. І вони разом із нею на ньому», – коментує російський пропагандист, якого цитує RT.

    Корчєвніков вдруге охарактеризував Павла, як «людину святого життя», додавши, що цього єрарха УПЦ (МП) «налякати неможливо» і що його в «післямайданні роки намагалися вбити».

    На думку Корчєвнікова, мета арешту Павла нібито в тому, щоб «налякати і змусити заткнутися і його, і кілька мільйонів українців – вірних чад єдиної в Україні реальної Церкви».

    Боріс Корчєвніков, який збирає гроші для російських окупантів і героїзує їх злочинну діяльність, каже, що УПЦ (МП) будуть «різати їй горло, як перерізали його нещодавно вінницькому священику».

    Він також впевнений, що команду на знищення УПЦ (МП) дано і захистити її може лише російський солдат.

    «Зупинить цей сатанинський каток тільки російський солдат у Києві. І тому ще ця війна – священна. І це війна за віру. Тому вибору більше немає: або держава Україна знищує Церкву. Або знищена має бути сама держава Україна», – запевняє рашист.

    Раніше Корчєвніков називав митрополита УПЦ (МП) Павла «людиною святого життя». Корчєвніков також тісно співпрацював із «медійним» священником УПЦ (МП) Олександром Клименком і виступав в Україні на «фестивалі православного кіно» в Києво-Печерській Лаврі. До слова з цим фестивалем пов’язаний інший агент ГРУ РФ Андрій Деркач.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, митрополит Павло (Лебідь) прирівняв Московський патріархат із Богом. Він також молився з священниками Московського патріархату в Ізраїлі. Крім цього, за даними ЗМІ, Павло їздив в Туреччину домовлятись із РПЦ як протидіяти автокефалії. У 2021 році моспатріарх Кіріл нагородив Павла орденом.

    Борис Корчевніков / росЗМІ

    Найсвіжіше

    Популярне