Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл привітав намісника Києво-Печерської лаври з 60-літтям і нагородив його орденом

    Святкуючи своє шістдесятиліття і двадцять четверту річницю архієрейської хіротонії, намісник Києво-Печерської лаври митрополит Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) Павло (Лебідь) очолив Літургію в Успенському соборі.

    Про це інформує офіційний сайт Лаври.

    На богослужінні було присутнє численне духовенство РПЦвУ та інші прихильники “русского міра”.

    Масочний режим, рекомендації фахівців з охорони здоров’я стосовно соціальної дистанції, вочевидь, не стосуються духовенства та парафіян РПЦвУ. Принаймні такий висновок можна зробити з фоторепортажу, який подає пресслужба лаври.

    Фото: пресслужба Лаври
    Фото: пресслужба Лаври
    Фото: пресслужба Лаври

    І тут навіть не варто зважати на той факт, що насельники Лаври одними з перших в Україні перехворіли на коронавірус, – масочний режим в Україні скасовувати ще дуже і дуже рано.

    Та найбільша радість прилетіла з Москви.

    Очільник Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) не забув привітати свого підлеглого з ювілеєм, про що йдеться у повідомленні на сайті Московської патріархії.

    “Беручи до уваги архіпастирську працю та у зв’язку зі знаменною датою, яку Ви відзначаєте, вважаю справедливим удостоїти Вас ордену святителя Інокентія, митрополита Московського і Коломенського (І ступеню)”, – написав моспатріарх.

    Нагадаємо, раніше релігієзнавець Андрій Ковальов звернув увагу на рішення Синоду РПЦ, яким протоєрея Хмельницької єпархії Ніколая Єфімчука було відряджено для служіння до однієї з країн Європи. Таким чином, у Москві недвозначно натякнули, що самоврядність УПЦ МП – фікція.

    Найсвіжіше

    Популярне