Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод РПЦ визнав, що «самоврядність» так званої «УПЦ» – фікція, – релігієзнавець

    Останні рішення синоду РПЦ показують, що так звана самоврядність Московського патріархату в Україні – фікція.

    Про це історик, релігієзнавець Андрій Ковальов написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

    «Серед журналів крайнього засідання Синоду Російської Православної Церкви 15 квітня знаходимо інформацію про агентів розвідки Російської Федерації, яких відправляють для служіння закордоном. Не можу стверджувати, що всі ці священики працюють у ФСБ, чи ГРУ, але у совєцький час офіційною легендою прикриття багатьох резидентів совєцкої розвідки було саме священиче служіння. Ці священики у совєцький час активно працювали у царині розвідки в середовищі антисовєцької російської, української, білоруської діаспор», – йдеться у дописі Ковальова.

    Релігієзнавець запевнив, що РПЦ змушене публікувати це важливе з точки OSINT-розвідки джерело, оскільки рішення Синоду є офіційною підставою просити про візу і дозвіл на проживання і служіння у іншій державі на досить довгий термін.

    «Але не це найважливіше у цьому журналі Синоду РПЦ. Агентів РПЦ відряджають до Німеччини, Іспанії, Португалії, Єгипту. Поруч зі Кокшетауской, чи Бузулукской єпархії РПЦ згадується якась «Хмельницька єпархія РПЦ». Стоп! У РПЦ немає Хмельницької єпархії! Хмельницька єпархія є підрозділом так званої самоврядної «Української Православної Церкви», яку ми знаємо, як Московський Патрірахат в Україні #Церкваокупанта І долю позаштатного клірика Хмельницької єпархії протоієрея Ніколая Єфімчука має вирішувати не синод РПЦ в Москві, а так званий Синод так званої УПЦ (МП) у Києві. Тобто своїм рішення Синод РПЦ у Москві на чолі з Кірілом (Гундяєвим) визнав, що так звана самоврядність Московського Патрірахату в Україні – це фікція!», – підкреслив Андрій Ковальов.

    «Це означає, що не існує ніякої міфічної, самоврядної «УкрАінской Православной Церкві», а є просто єпархії Російської Православної Церкви в Україні під прямим керівництвом з Москви. Українці, Вас дурять! Не існує ні самоврядної, ні тим паче незалежної УПЦ МП не існує!», – додав релігієзнавець.

    Таким чином Російська Правослана Церква – релігійна організація з духовним центром у країні агресорі відправляє у відрядження громадянина України Миколу Єфимчука до країн Європейського Союзу. «І це на восьмому році російсько-української війни!», – обурився Андрій Ковальов.

    «Я думаю, що Департамент Контррозвідки, Служба безпеки України, варто перевірити громадянина України Ніколая Єфімчука (Миколу Єфимчука) з Хмельницького на предмет зв’язків зі спецслужби країни-агресора Російської Федерації і з якою метою цей громадянин України за дорученням релігійної організації з центром у країні-агресорі їде до країн Європейського союзу».

    «Можливо хтось з друзів-народних депутатів міг би зробити запит до СБУ про цього громадянина України Ніколая Єфімчука (Миколу Єфимчука) з Хмельницького на предмет зв’язків зі спецслужби країни-агресора Російської Федерації і з якою метою цей громадянин України за дорученням релігійної організації з центром у країні-агресорі їде до країн Європейського союзу? Боюсь, що після історії з вагнерівцями, це може стати новим шпигунським скандалом, до якого знову буде втягнута Україна», – підсумував Ковальов.

    скріншот рішення синоду РПЦ

    Найсвіжіше

    Популярне