Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Їм не перемогти Христа»: митрополит Павло (Лебідь) прирівняв Московський патріархат із Богом

    Митрополит УПЦ в єдності з Московським патріархатом Павло (Лебідь) прирівняв УПЦ Московського патріархату із Богом і заявив, що відбувається «гоніння» на Церкву, як в часи Різдва.

    «…люди, тимчасово захоплені владою, виганяють із лаври Божу Матір, яка дала гроші грецьким архітекторам на будівництво Успенського храму», − сказав скандально відомий єрарх. Відео опубліковане на Ютуб-каналі УПЦ МП.

    Митрополит розповів, що до нього 31 грудня приходили «співробітники служби безпеки та МВС», за словами яких він закликає народ до бунтів.

    «Я ніколи цього не робив і робити не буду, тому що пам’ятаю, що поганий громадянин країни ніколи не буде громадянином неба», − виправдовується митрополит Павло. Він закликав вірян читати псалми у яких є прокляття на ворогів. «Залиште рядок у поминанні для гонителів Церкви Христової», – радить вірянам УПЦ МП митрополит Павло.

    Далі він прирівняв структуру УПЦ Московського патріархату із Богом. Натомість сотні речових доказів, що свідчать про роботу на агресора і знайдених СБУ в храмах УПЦ МП, митрополит Павло (Лебідь) не коментує. Він лякає смертю всіх, хто очищає структуру УПЦ МП від колаборантів.

    «Їм не перемогти Христа. Ірод теж хотів перемогти Христа, і вбив 14 000 немовлят, але впав померлим, з’їдений хробаками. Те саме сталося і з римською імперією, з російською та іншими імперіями, а Церква стоїть», − залякує митрополит УПЦ МП.

    «Я залишаюся сином своєї Церкви, сином своєї країни. Нас женуть із Верхньої лаври. Нам не віддають наші ікони, склали комісію. Мені нагадує це Різдво Христове. Перепис ми проходимо. Директор музею сказав, що ми все повинні віддати за переписом. Хто описував, коли ми приносили? Престол, іконостас, Царську браму, живопис… Ми віддаємо державі і віддамо за описом… Але щоб запам’ятали, що коли настане час – ми спитаємо. Тому зупиніться, так звані віряни, припиніть у різдвяні дні лити сльози у людей», − бідкається єрарх Московського патріархату.

    Павло вважає, що УПЦ МП ще повернеться в Лавру і вже традиційно пригрозив прокляттями до сьомого коліна представникам влади.

    «Я вірю, що ми повернемося. А ось що буде з тими переслідувачами Церкви, які привертають на себе та своїх дітей до сьомого коліна прокляття Боже?», – підсумував Павло.

    Нагадаємо, раніше митрополит УПЦ МП Павло підтвердив, що в УПЦ (МП) нема доступу до храмів Верхньої Києво-Печерської лаври.

    Попри підтримку Московським патріархом війни росії проти України, митрополит Павло   молився з священниками Московського патріархату в Ізраїлі.

    Крім цього у ЗМІ кілька місяців тому повідомляли, що митрополит УПЦ МП Павло відвідав Туреччину де зустрівся із представниками Московського патріархату. Від них він мав отримати нові вказівки для організації протидії розбудові в Україні Помісної Автокефальної Церкви. Митрополит Павло виконував завдання керуючого справами УПЦ МП митрополита Антонія (Паканича) – лідера проросійського крила УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне