Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Сподівається, що Різдво Христове просвятить владу: Павло (Лебідь) підтвердив, що в УПЦ (МП) нема доступу до храмів Верхньої лаври

    Намісник Києво-Печерської лаври Павло (Лебідь) підтвердив, що на сьогодні представники УПЦ (МП) не мають доступу до храмів Верхньої лаври.

    Про це він сказав в коментарі ЗМІ.

    «На сьогоднішній день у нас немає доступу до Національного заповідника Києво-Печерська лавра, а є доступ до тієї території, яка була наша (Нижня лавра). Вони всі наші ці території, але нас туди не пускають»,- заявив митрополит Павло.

    Також він вважає, що договір оренди Успенського та Трапезного соборів триває, оскільки про їхнє непродовження йому ніхто не повідомляв.

    «Життя в Церкві не зупинилося. Я за 30 років бачив багато президентів. Про одного можу сказати з гідністю – це Леонід Кучма, котрий будував. Всі інші… добрі, добрі. Бог їм в поміч. Може Різдво Христое їх просвятить. А якшо не вийде, то ми не винні», – заявив Павло.

    Як ми повідомляли раніше. від сьогодні для УПЦ (МП) закрито доступ до двох храмів Верхньої лаври – Успенського собору (головний храм Києво-Печерської лаври) та Трапезної церкви.

    Більше того, сьогодні туди взагалі нікого не пускають. Біля входу на територію Національного заповідника Києво-Печерська Лавра встановлено табличку, що заповідник закрито до 02.01.2023.

     

    Найсвіжіше

    Популярне