Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ МП не вважає зраду і працю на ворога чимось, що підлягає осудженню, – речник ПЦУ

    Речник Православної Церкви України, архієпископ Євстратій (Зоря) прокоментував реакцію УПЦ в єдності з МП на обшуки СБУ в їхніх монастирях, єпархіях і храмах. Він зазначив, що в УПЦ МП не вважають співпрацю з ворогом чимось поганим, бо не карають колаборантів в рясах.

    «Миколай Почтовий запам’ятався мені своєю зверхністю і наглістю. Типовий «поп», як його зображали радянські сатирики. Змінивши ним у Кропивницькому звинуваченого у праці на інтереси ворога Іоасафа Губєня, МПвУ просто замінила хрін на редьку.
    А щодо логіки його наглої заяви, яку цитує речник МПвУ, то відповідь ДУЖЕ проста:
    Держава Україна має численні кримінальні провадження проти зрадників. Тим самим вказує, що співпраця з Московією – злочин. СКІЛЬКИ проваджень має «церковний суд» МПвУ проти колаборантів у рясах?  ЖОДНОГО! Отже МПвУ («УПЦ») саме ЯК СИСТЕМА не вважає зраду і працю на ворога чимось, що підлягає осудженню», – робить висновок архієпископ Євстратій у Фейсбуці.

    Він каже, що ставлення суспільства до МПвУ, яке відбивається у рішеннях місцевих органів влади – плід системної позиції цієї структури і захисна реакція громади на потенційну небезпеку, яку така позиція являє.

    Архієпископ Євстратій додає, що тільки людині, свідомість якої спотворена «русскім міром» і яка в душі ненавидить державність України, може прийти на думку сама ідея заборонити діяльність державних органів власної країни. Не очистити, не оновити, не покращити, а саме – заборонити.

    Коментуючи заяву очільника УПЦ МП в “Кіровоградській єпархії”, архієпископ Євстратій пише: «Якби його воля – він би і Україну заборонив. …І, до речі, українською – поШта, а не поЧта. Красномовний штрих до портрету. Як і ще один: назва сторінки, де поширено заяву — “Кировоградская епархия”».

    Нагадаємо, у Житомирській області СБУ знову перевіряє монастирі УПЦ (МП). Також митрополит УПЦ (МП) в Чернівцях звинуватив СБУ в брехні через ноутбук із дитячим порно. Раніше в УПЦ (МП) були  обурені обшуками СБУ і заявляли, що «готові стати на захист».

    Раніше президент України Володимир Зеленський підписав рішення РНБО про заборону релігійних організацій, пов’язаних з росією. СБУ вже виявила 33 агентів та коригувальників вогню в рясах.

    Найсвіжіше

    Популярне