П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Чорноморець про Синод УПЦ МП: «Окупанти, що засіли в лаврах»

    Релігієзнавець Юрій Чорноморець назвав єрархів УПЦ у єдності з московським патріархатом “окупантами що засіли в лаврах”.

    Про це він написав у Фейсбуці.

    “Синедреон УПЦ заявив, що колаборанти це герої, ми просто все неправильно зрозуміли. Наступний синедреон у травні 23 року. Але надії на зміни мінімальні, в останньому листі до держави Онуфрій написав, що вони єдині із світовим православям через РПЦ, так що всі рішення 27 травня з викиданням згадок про Москву лише бутафорія. Сьогодні на синедріоні не співали звон привьет над Рассєй, але із стін на синедріон дивилися портрети патріархів Масковських і всія русі, для яких Україна “наша святня, яку ми ніколи не віддамо”, а українці це росіяни, сама претензія яких бути неросіянами має розцінюватися як фашизм і має бути покарана”, – йдеться в дописі релігієзнавця.

    “Весь цей синедріон не просто колективний паша мерседес. Це окупанти, що засіли в лаврах, – підкреслив Юрій Чорноморець. – І сьогодні вони назвали колаборантів героями, не засудили РПЦ і патріарха Кирила, не засудили всіх зрадників, не відновили спілкування з Варфоломієм та Епіфанієм, не відновили спілкування з Афоном, мали наглість сказати, що їхні капелани мають бути негайно допущені в ЗСУ, мали наглість засудити всі громади, що переходять до ПЦУ”.

    “Питання просте, – пише релігієзнавець. Ми будемо чекати весни чи вже зрозуміємо, що Лаври та вся Україна мають позбутися духовної окупації людей, які ніяк не можуть порвати з РПЦ, ніяк не хочуть покаятися, але продовжують грати на боці РПЦ проти України навіть тоді, коли РПЦ впала в єресь релігійного нацизму та виступила за геноцид всіх українців та знищення всього українського?”.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, 23 листопада Онуфрій похвалив архієреїв УПЦ МП, бо вони «з народом». Також Синод УПЦ МП вважає, що їхні священники на окупованих територіях є «справжніми героями», а не колаборантами.

    Найсвіжіше

    Популярне