Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Під час Синоду УПЦ на стіні висів портрет з Московським патріархом

    23 листопада під час засідання Синоду УПЦ МП на стіні висів портрет покійного Московського патріарха Алексія ІІ (Рідігера).

    На це звернув увагу священник ПЦУ Роман Грищук: «Угадайте, чия “ікона” на стіні?
    Видно, до цього кабінету офіцерів ФСБ вчора Служба Божа України не заходила!
    Розумію, що вас уже від них нудить, але мушу! Може ще комусь поможе роззути очі!
    Засідання священного синоду православної церкви “не московського патріархату” – 23.11.2022 (скріншот)», – написав священник.

    Він зазначив, що портрет Московського патріарха висів в день чергового масованого ракетного обстрілу України, внаслідок якого в Києві у звичайній багатоповерхівці загинули маленькі діти та всі українські АЕС перейшли в режим аварійної роботи.

    Священник ПЦУ звернув увагу, що на Синоді УПЦ МП використали нейтральні звороти слів: «станції взриваються, ламаються, стріляються… Очевидно, що самі по собі, від вітру з півночі! Як завжди, жодного звинувачення у бік ТОГО, ХТО стріляє, руйнує і ХТО на це благословляє».

    За словами отця Романа, колись так комуністи, щоб не звинувачувати самих себе у підриві монастирів і руйнуванні храмів, казали: «такий-то храмовий комплекс не зберігся!” Сам по собі, отак узяв і не зберігся! А ви кажете, що комуняк заборонили! Поки є у нас МП, діло комуняк не умре, не загине!».

    «Це люди, що будуть винні у наймасовішому відході від віри Христової з часів войовничого атеїзму. Добре казав про них Христос Сраситель: “Поріддя єхидни, кодло гадюче, гроби побілені зверху, а всередині повні трупних кісток! Через вас ім’я Господнє хулиться серед язичників! Горе вам!”», – підсумував він.

    Нагадаємо, Синод УПЦ МП вважає, що їхні священники на окупованих територіях є «справжніми героями», а не колаборантами. Також Синод УПЦ (МП) відреагував на обшуки і звинувачення у колабораціонізмі, попрохавши не розпалювати внутрішню війну.

    Найсвіжіше

    Популярне