Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Парафіяни ПЦУ на Закарпатті повернулися до свого храму після 5 років суперечки

    Настоятель та парафіяни релігійної громади Вознесіння Господнього ПЦУ в с. Присліп на Закарпатті після 5 років протидії з боку УПЦ (в єдності з МП) увійшли до свого храму.

    Про це повідомляє пресслужба Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України.

    Як зазначається, 25 квітня настоятель протоієрей Василь Мадзюк та парафіяни після 5 років поневірянь та незаконної протидії з боку окремих представників Хустської єпархії Російської Православної Церкви в Україні, зокрема, протоієрея Володимира Бітляна, увійшли до храму і провели інвентаризацію церковного майна.

    Керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України єпископ Віктор Бедь привітав і благословив по телефону благочинного Хустського районного благочиння, настоятеля релігійної громади ПЦУ протоієрея Василя Мадзюка, старосту Михайла Болехана та всіх вірних.

    “Сподіваємося, що надалі в с. Присліп настане мир та порозуміння між християнами, не залежно від їх належності до тієї чи іншої церковної юрисдикції”, – наголосив владика.

    У березні 2019 року Свято-Вознесенська парафія с. Присліп на загальних зборах покинула Московський Патріархат і перейшла у лоно ПЦУ.

    Як відомо, розпорядженням голови Закарпатської обласної державної адміністрації від 29 серпня 2019 року за №46, було проведено офіційну реєстрацію у новій редакції статуту Свято-Вознесенської парафії с. Присліп Міжгірського району Закарпатської області.

    11 вересня 2019 року Преосвященніший Віктор (Бедь), єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України прийняв у своїй архієрейській резиденції в м. Ужгороді уповноважену делегацію Свято-Вознесенської парафії с. Присліп на чолі із головою управи Василем Трушем, привітав їх із завершенням тривалого і нелегкого процесу юридичного оформлення виходу із складу Московського патріархату та входження до складу Православної Церкви України.

    19 серпня 2020 року під час богослужіння в храмі Свято-Вознесенської парафії с. Присліп на Закарпатті розлючена юрба прихильників РПЦвУ побила священника ПЦУ.

    Єпископ Мукачівський і Карпатський ПЦУ Віктор Бедь заявляв про грубе порушення конституційних прав і свобод парафіян та настоятеля релігійної громади Свято-Вознесенської парафії Православної Церкви України в с. Присліп Міжгірського району представниками Московського Патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне