Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Камеруну розповів про російські гроші «ціною крові» в Африці і діяльність РПЦ

    Спокусою для росіян є, звичайно, гроші. Але ці гроші – від російської найманської компанії «Вагнер». Тож це гроші «за кров». Це не турбує ні російське духовенство, ні російських представників в Африці.

    Про це говорить митрополит Камеруну Григорій, повідомляє ekklisiaonline.gr, передає Духовний Фронт України.

    Колишній священник Георгій Максимов вже давно позбавлений сану Александрійським патріархатом. Але це йому зовсім не заважає ходити по Африці в пошуках послідовників. Інша справа, що священики кожної єпархії також не проти співслужіння з колишнім священиком, якого їхня вища інстанція скинула з посади.

    Спокусою для росіян є, звичайно, гроші. Але ці гроші – від російської найманської компанії «Вагнер». Тож це гроші «за кров». Це не турбує ні російську ієрархію, ні її представників в Африці. Тих, хто підтримує позиції російської церкви, це не бентежить. Не турбує це і африканське духовенство, яке приїжджає служити в Російський екзархат. Отже, ми спостерігаємо ототожнення поглядів, які сходяться на гроші як російського, так і африканського духовенства. Росіянам, навпаки, бракує 1000 років християнства, а африканцям – 1850 років християнства.

    Пропагується також система адміністрування так званим Екзархатом «дистанційно», шляхом дистанційного керування. Немає місцевого єпископа, і поки що не відбулося жодних хіротоній, навпаки. Вони знаходять тих, кого забороняв Александрійський Патріархат протягом багатьох років, і повертають їх до власного відчуття «канонічності», до того, заради чого вони представлялись Вселенським Патріархатом, за допомогою духовенства, єпископів, богословів, теологів і взагалі тих, хто має свою думку з усіх питань. Вони також виловлюють кожного самопроголошеного “священника” африканця. Як вони це виправдовують, я не знаю! Я навіть не знаю, як це виправдовують ті, хто їх підтримує. Тому так звана канонічність або не існує в їхньому богослов’ї, або є чимось дуже гнучким, коли вони самі її застосовують.

    Вони також роздають хрести всім священникам (для цього звичаю в Росії є пов’язана історія про царя. У випадку з Африкою, хто бачив подібний приклад? Невідомо). Але в Африці, згідно з традицією Кафоличної Церкви, ті, хто носить хрест, є лише єпископами. Православне духовенство в Африці робить усе, щоб стати протопресвітерами, тому що таким чином вони представляють себе єпископами Православної Церкви і вводять в оману неосвічених. Не всіх, але великий відсоток. У 1985 році в Кенії, Уганді та Танзанії виникла велика проблема з тим, що священнослужителі друкували візитні картки зі своїми номерами телефонів, представляючи себе протоєреями, а не священниками. Тому що перший також тлумачиться як той, хто керує священниками = протоєрей. Відповідний циркуляр Александрійського Патріархату забороняв використання терміну «протоєрей» на всій території Патріархату і вказано на використання терміну “протопресвітер”. Тож тепер будь-хто розуміє, що буде з усіма священиками-хрестоносцями.

    Інший момент – так званий екзарх (Леонід (Горбачов))в одному з інтерв’ю визначив новий вид церковного управління, де просто немає єпископа. Вони не пришлють єпископів, тому що білих російських єпископів будуть вважати расистами, як грецьких єпископів…

    Одне, чого не помітили африканські священнослужителі, які приєдналися до так званого Екзархату, – це те, що всім їм пропонують стипендії для навчання їхніх дітей в Росії. Цю систему століттями практикували королі та вожді африканських племен: кожна сім’я віддає дитину королю-вождю. Це ознака абсолютної покори, тому що якщо хтось зробить щось проти думки Короля-вождя, то його дитина поплатиться за це…

    Нагадаємо, раніше патріарх Александрійський обговорив з Байденом вторгнення росії в Україну і в Африку. Він впевнений, що РПЦ мстить Александрійській Церкві за визнання ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне