П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський Кірілу: або ти відкликай «екзарха» РПЦ Леоніда, або я його скину

    Патріарх Александрійський Феодор надіслав листа патріарху Московському Кірілу, в якому дуже суворим тоном наполягав на тому, що якщо він не відкликає митрополита «екзарха РПЦ в Африці» Леоніда (Горбачова) з Африки і не зніме його відповідне призначення, то приступить до його скидання.

    У своєму листі патріарх Феодор вкотре звернув увагу на неканонічне у всіх сенсах православної еклезіології рішення Синоду Російської Церкви щодо створення «Екзархату» на канонічній території Александрійського патріархату, передає orthodoxtimes.com

    Він також наголосив, що так званий «екзарх» Російської церкви митрополит Клінський Леонід (Горбачов) вже призначений.

    Він сказав патріарху Московському, що рішення про проголошення Вселенського патріарха та його самого, а також усіх тих, хто визнав українську автокефалію, «розкольниками, явно позбавлені серйозності, а тим паче канонічного статусу».

    Александрійський патріарх уточнив, що ми «терпимо» неіснуюче створення «екзархату», очікуючи скасування рішення, без накладення церковних санкцій на митрополита Лєоніда (Горбачова).

    Нагадаємо, раніше релігійний експерт Олександр Єфременко, розповів, що присутність РПЦ в Африці є лише в фантазії самого африканського «екзарха» Горбачова. Також у РПЦ впевнені, що розколюючи Александрійську Церкву, вони надають їй «канонічний захист».

    Зі свого боку Александрійський патріархат викликав духовенство РПЦ на Церковний суд через розкол в Африці. Також митрополит Камеруну Григорій повідомив, що усі єпископи Александрійської Церкви підтримують визнання ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне