Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Подоляк заявив, що подальшу долю УПЦ МП має вирішити новий закон

    Радник керівника ОП Михайло Подоляк переконаний, що всі українські громадяни, які їздили на так звану церемонію у Кремль – колаборанти, які повинні отримати кримінальні провадження та сидіти в тюрмі. Це стосується і представників духовенства УПЦ московського патріархату, передає «24 канал».

    Подоляк зауважив, що «ми маємо розмежувати все, що стосується Росії в Україні», а всі п’яті колони «мають згоріти в цій війні повністю». Пропагандистів Кремля не повинно бути в Україні незалежно від того, чи це політика, чи це релігія, чи це медіа.

    «Питання процедурне і дуже важливе. Депутати мають напрацювати аргументований законопроєкт, який буде чітко фіксувати, що має відбуватися з УПЦ в Україні. Всі акценти мають бути розставлені правильно, всі аргументи мають бути сказані»,
    – сказав Подоляк.

    Він наголосив, що «все має бути чітко відпрацьовано».

    «Має бути зрозумілий законопроєкт, який чітко говорить, як у нас буде вибудовуватися релігійна вертикаль після війни вже», – додав радник глави ОП.

    Нещодавно Луцька районна рада підтримала заборону в Україні УПЦ Московського Патріархату. Також депутати Хмельниччини просять заборонити моспатріархат в Україні.

    Водночас митрополита УПЦ МП із Сумщини помітили на богослужінні в росії. Також митрополит УПЦ МП Пантелеймон (Поворознюк) взяв участь в проголошенні окупації областей України путіним. Тим часом Херсонський архієрей УПЦ МП лежить з інсультом в лікарні. Замість нього митрополит Онуфрій призначив іншого.

    Найсвіжіше

    Популярне