Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополита УПЦ МП із Сумщини помітили на богослужінні в росії – країні окупанта (фото)

    Попри те, що Московський патріарх Кіріл (Гундяєв) благословляє російські війська вбивати українців, архієреї так званої  “Української православної Церкви” Московського патріархату не гребують молитись з представниками Церкви окупанта.

    Духовний Фронт України помітив єрарха УПЦ МП, митрополита «Роменського і Буринського» Іосифа (Масленікова) на богослужінні 25 вересня в місті Верхотурьє Свердловської області Уральського округу. При чому Іосиф досі числиться архієреєм УПЦ МП на офіційному сайті УПЦ МП і має кафедру в Сумській області.

    В УПЦ МП ніяк не відреагували на відвідини митрополитом-колаборантом Іосифом країни-агресора.

    Зазначимо, що в Церкві всі поїздки звершуються з дозволу вищестоящого начальства. Таким чином у росію Іосиф поїхав з «благословення» Онуфрія, якщо не заявлено зворотнього. На офіційному сайті УПЦ МП немає жодного документа, який би свідчив про покарання за поїздку в росію, без благословення. Беручи це до уваги можна сказати, що таке благословення було.

    Митрополит УПЦ МП «Роменський і Буринський» Іосиф (Масленіков) на богослужінні 25 вересня в місті Верхотурьє (росія)

    За джерелами Духовного Фронту України, на своїй кафедрі в Ромнах Іосиф майже не служить і з’являється раз на два місяці. Він постійно живе в Запоріжжі.

    Також Іосиф був і учасником Собору УПЦ МП 27 травня 2022 в Феофанії і співслужив Онуфрію 23 липня 2022 року на свято преподобного Антонія в Лаврі. Відповідні фото з богослужіння це підтверджують.

    Єпископ Іоасаф (Масленіков) на службі в Києво-Печерській лаврі 23 липня 2022 року

    Незрозуміло тільки, як Іоасаф взагалі зміг перетнути Український кордон і чи законно він перетнув його? Чи не є це співпраця з окупантом?  Чи не чекає його така ж доля як митрополита-колаборанта Ізюмського УПЦ МП Єлисея (Іванова), на місце якого очільник УПЦ МП Онуфрій призначив тимчасово-керуючого єпархією.

    Нагадаємо, нещодавно в Кремлі на виступі Путіна про окупацію областей України були помічений митрополит УПЦ МП Пантелеймон (Поворознюк). Також з ним був архімандрит УПЦ МП Алексій (Федоров), настоятель Свято-Успенського кафедрального собору у Херсоні та архимандрит УПЦ МП Іоанн (Прокопенко).

     

    Найсвіжіше

    Популярне