Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Під час проголошення анексії українських територій в Кремлі був ще один український священник

    Під час оголошення незаконної анексії чотирьох українських областей у кремлівській залі був присутній ще один священнослужитель УПЦ — архімандрит Алексій (Федоров), настоятель Свято-Успенського кафедрального собору у Херсоні.

    Про це свідчать кадри з трансляції з кремлівської зали, передає LB.ua.

    Архімандрит вважається близьким до гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо. За даними місцевих партизан, саме в Свято-Успенському кафедральному соборі (одним із головних спонсорів якого вважається Сальдо) Алексій «благословляв» його та інших колаборантів на проведення «референдумів» та допомогу Росії.

    Український священник сидить у перших рядах поруч з Рамзаном Кадировим та мером Москви Сєргєєм Собяніним, в оточенні топових російських політиків.

    Того ж дня у залі під час спіча Владіміра Путіна були помічені ще двоє представників Української православної церкви Московського патріархату — митрополит Луганський та Алчевський Пантелеймон (Поворознюк) та настоятель Свято-Саввинського монастиря міста Мелітополя архимандрит Іоанн (Прокопенко), що входить до запорізької єпархії УПЦ. Обидва, за інформацією ЗМІ, відзначилися співпрацею з окупантами та місцевими колаборантами.

    Найсвіжіше

    Популярне