Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП взяв участь в проголошенні окупації областей України Путіним

    Митрополит Луганський та Алчевський УПЦ МП Пантелеймон (Поворознюк) взяв участь в оголошенні незаконної окупації росією Херсонської, Запорізької, Луганської і Донецької областей. Присутність Пантелеймона у кремлівському палаці була помічена під час прямої трансляції.

    Про це повідомляє Лівий Берег.

    Сану митрополита Луганського тодішнього архієпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеймона предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій удостоїв у червні 2019 року. На той час його нова єпархія вже була розташована на тимчасово окупованій Росією території Луганської області.

    Пантелеймон відомий своєю співпрацею з ватажками “ЛНР”. Він допомагав російським загарбникам виправдовувати їхнє вторгнення в Україну. А у травні, відповідно до інформації з відкритих джерел, взяв участь у “міжнародній конференції «Традиційні релігії Донбасу – проти екстремізму та неонацизму»”, що проходила на окупованій території. Також він брав участь у форумі терористів «ЛНР» і називав терористичну республіку «нашою Вітчизною».

    Очільник УПЦ МП Онуфрій досі не відреагував на жоден злочин Пантелеймона, а сама УПЦ МП продовжує ігнорувати колабораціонізм в своїх рядах.

    Крім того, у кремлівському палаці також був помічений настоятель Свято-Саввинського монастиря міста Мелітополя архимандрит УПЦ МП Іоанн (Прокопенко), що входить до запорізької єпархії УПЦ МП. Раніше агітував за “якнайшвидше проведення референдуму про приєднання до Росії”.

    Фото: Скріншот з відео Архімандрит Іоанн (УПЦ)

    Варто зазначити, що на оголошенні незаконної анексії був відсутній патріарх Кіріл, який цього ж дня захворів на коронавірус. Замість нього на збори прийшов керівник справами московської патріархії митрополит Діонісій (Порубай).

    Як повідомлялося раніше, митрополита-втікача з Ізюмської єпархії УПЦ МП, який співпрацював з колаборантами та втік до Ростовської області після звільнення Ізюма, Єлисея митрополит УПЦ Онуфрій навіть не відсторонив від посади, просто призначивши тимчасово виконувати обов’язки в ізюмській єпархії митрополита Харківського і Богодухівського УПЦ МП Онуфрія (із сусідньої єпархії).

    Найсвіжіше

    Популярне