Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит «УПЦ» МП взяв участь у форумі терористів «ЛНР» і назвав терористичну республіку «нашою Вітчизною»

    11 травня в окупованому Луганську відбулась «міжнародна конференція “Традиційні релігії Донбасу – проти екстремізму та неонацизму”». Митрополит РПЦвУ «Луганський та Алчевський» Пантелеймон (Поворознюк) допомогав російським загарбникам виправдовувати їхнє вторгнення в Україну, говорячи про «неонацистів» й виступаючи проти «руйнування духовних скрєп, що з’єднують Донбас з іншими частинами русского міра».

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на російське агенство «Интерфакс».

    Митрополит Пантелеймон у своєму виступі зазначив, що сьогодні важливу роль для терористичної організації «ЛНР» відіграє консолідація зусиль релігійних організацій та світського суспільства щодо збереження мирного співіснування конфесій. Він також назвав терористичну республіку «ЛНР» «нашою вітчизною».

    «Православна церква молиться за воцаріння миру на багатостраждальній землі нашої Вітчизни і простягає руку допомоги потерпілому від бойових дій населенню, попри релігійну приналежність, національність та колір шкіри», – сказав він.

    Говорили на форумі і про українських націоналістів, які нібито «усували духовні скрєпи» в молоді. За підсумками пленарного засідання учасники міжнародної конференції прийняли резолюцію, в якій наголосили, що «людство не повинно забувати про злодіяння нацистів, як і закривати очі на злочини нинішніх ідейних спадкоємців».

    Нагадаємо, 12 травня відбувся Синод УПЦ МП, на якому єрархи РПЦвУ просили генпрокурора і президента втрутитись, щоб місцева влада не примушувала їх розірвати зв’язків із Росією. Також джерела з середовища УПЦ МП на умовах анонімності повідомляють, що текст рішень Синоду РПЦвУ був готовий ще напередодні.

    Раніше Духовний Фронт України писав про священника «УПЦ» МП, який на окупованій Херсонщині звинуватив ЗСУ в обстрілах мирних жителів.

    Найсвіжіше

    Популярне