Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх висловив стурбованість через війну рф в Україні

    У другій половині дня у вівторок, 6 вересня Вселенський патріарх Варфоломій відвідав Вамвакофіто муніципалітету Сінтікі, що в префектурі Серрес, перебуваючи з приватним візитом на запрошення митрополита Сидирокастроського Макарія.

    Під час цього візиту Вселенський патріарх виявив глибоку стурбованість прийдешньою зимою через енергетичну кризу, а також війною в Україні, передає orthodoxtimes.com

    У своєму зверненні до духовенства та вірних він наголосив, що “майбутньою зимою прогнозується ще більше труднощів через енергетичну кризу”. Він побажав, щоб людство вийшло на нормальний шлях і щоб війна в Україні, в якій загинуло вже стільки тисяч людей з обох сторін, закінчилася якнайшвидше.

    Як повідомив митрополит Київський Епіфаній росія без причини вирішила вдертися у суверенну та сусідню державу. Великих збитків, за його словами, завдано і церквам, яких було зруйновано 200. На завершення він помолився за мир у всьому світі.

    Вселенського патріарха тепло зустріли віряни, які засипали його пелюстками троянд, коли він прямував до храму Святого Георгія. Вселенського Патріарха привітали митрополит Сідірокастроський Макарій, який подякував йому за те, що він відгукнувся відвідати цей регіон, мер муніципалітету Сінтікі Фотис Домучцідіс та інші високопосадовці.

    Нагадаємо, єрарх ПЦУ, митрополит Вінницький Симеон здійснює візит на о. Кіпр. Також митрополит Епіфаній здійснив паломництво до місця хрещення апостолом Павлом святої Лідії в Греції. 3 вересня розпочався візит предстоятеля ПЦУ до Греції.

    Найсвіжіше

    Популярне